S-au inmultit transporturile ilegale de lemne! Vezi aici cum a fost prins un “braconier de aur verde”!
Last Updated on 13/02/2024 by Iulian Gavriluta

transport lemneÎn cadrul acţiunilor desfăşurate la sfârşit de săptămână, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Pogoanele au depistat, pe DJ214A, în Largu, un bărbat în vârstă de 38 de ani, din județul Vrancea, ce transporta material lemnos cu autoutilitara.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că există neconcordanțe între cantitatea faptică și cea scriptică de material lemnos.


Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor legale ale Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.
Și polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Beceni au depistat în ziua de 10 februarie a.c., pe raza localităților Bisoca și Beceni, doi şoferi de autoutilitare, localnici, de 23 și 54 de ani, care transportau material lemnos.
În urma verificărilor s-a stabilit că șoferul de 23 de ani nu deține aviz de însoțire, iar șoferul de 54 de ani încărcase în aplicația SUMAL 2.0 poze neconforme cu materialul lemnos transportat și efectua descărcarea la altă locație față de cea înscrisă în avizul de însoțire. Bărbații au fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor legale ale Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.
În toate cazurile, materialul lemnos transportat în afara cadrului legal a fost confiscat și predat reprezentanţilor silvici.

 

I.G.