Evadat din arest la domiciliu, a ajuns în arest preventiv pentru 30 de zile
Last Updated on 13/02/2024 by Iulian Gavriluta

arestat evadat arestZilele acestea, poliţiştii Seriviciului de Investigaţii Criminale şi Secţiei de poliţie rurală Smeeni au depistat un tânăr din Scutelnici, de 23 de ani, cercetat pentru furt calificat, distrugere şi evadare, urmărit la nivel naţional.


Față de tânăr, Judecătoria Pogoanele emisese, în cursul zilei de 11 februarie a.c., mandat de arestare preventivă pentru 30 zile.
La sfârşitul săptămânii trecute, tânărul, aflat sub măsura arestului la domiciliu pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, ar fi incendiat imobilul în care locuia. Astfel, în conformitate cu Legea nr. 146/2021 privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele a sesizat instanţa cu propunerea de revocare a măsurii de arest la domiciliu şi înlocuirea acesteia cu măsura arestului preventiv.
Poliţiştii care s-au deplasat la domiciliul persoanei pentru punerea în executare a mandatului de arestare preventivă au constatat că bărbatul a părăsit locaţia, fără autorizare.
Au fost demarate cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de evadare şi au fost iniţiate activităţile specifice depistării persoanei căutate, fiind dată în urmărire la nivel naţional.
În urma investigaţiilor, poliţiştii l-au depistat în scurt timp pe tânăr, în Bucureşti. Acesta a fost preluat şi transportat de poliţişti la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, în vederea executării măsurii preventive.

 

R.F.