METEO – Ciclonul din Marea Mediterană ajunge în România. Elena Mateescu anunță schimbare radicală a vremii: “Se va simți în toată țara”
Last Updated on 12/02/2024 by Iulian Gavriluta

Meteo News Buzau AccuWeatherConform meteorologilor de la Meteo Romania, in zilele urmatoare..."Vom avea o schimbare semnificativă în ceea ce privește evoluția condițiilor meteorologice. Duminică dimineață am înregistrat la 128 de stații meteorologice, cele mai mari temperaturi minime zilnice, de când se fac măsurători meteorologice în țara noastră.

Potrivit ANM, de astazi – luni 12 02 2024, temperaturile vor mai scădea, comparativ cu ceea ce am înregistrat în această săptămână, mai ales în jumătatea nordică a țării, acolo unde maximele nu vor mai depăși 7,8 grade Celsius, în timp ce în sud este posibil să mai consemnăm valori de 16,17 grade Celsius.

Revin ploile pentru că vorbim de averse, în special în Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, dar și Maramureș, Moldova și Dobrogea, practic se va simți în toată țara, iar la atitudini mai mari, peste 1700 de metri, precipitațiile vor fi mixte.

Vorbim de cantități de apă de 15, 20 litri pe metrul pătrat și intensificări ale vântului de 50, 60 km/h", a spus Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Cum va fi vremea luni în Buzau

Conform prognozei pentru luni, de la 8.00 la 18.00, deși valorile termice vor fi ușor mai scăzute față de intervalul precedent, vremea se va menține semnificativ mai caldă decât normal în această perioadă din an.

Cerul va avea înnorări și începând din orele amiezii, vor fi ploi, mai ales averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat (cu rafale de 35-40 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul a 16 grade.

SURSE: ACCUWEATHER, ANM, Antena 3 CNN