REȚINUT PENTRU PROXENETISM
Last Updated on 10/02/2024 by Iulian Gavriluta

arestat proxenetLa data de 8 februarie a.c., polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău au reţinut pentru 24 de ore un buzoian cercetat pentru proxenetism.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău, împreună cu poliţişti de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Secţia de poliţie rurală Costeşti şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară la imobile utilizate de către un buzoian de 33 de ani, bănuit de proxenetism.
Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2023, buzoianul ar fi determinat două tinere, de 23 de ani, din Buzău şi Galaţi, să practice prostituția, în ţări din Uniunea Europeană, cu scopul de a dobândi foloase patrimoniale în propriul interes.
Activitățile au fost desfăşurate în baza mandatelor emise de Judecătoria Buzău, iar prejudiciul a fost estimat la aproximativ 50.000 de euro.
În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au descoperit şi au ridicat în vederea continuării cercetărilor şi două permise de conducere, ce ar fi fost eliberate de autorităţi străine, dar care prezintă indicii că ar fi false.
Față de buzoian a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore şi urmează a fi prezentat unităţii de parchet cu propunere de sesizare a instanţei în vederea arestării preventive.
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor, ambele din cadrul Poliției Române.

 

R.F.