Valuri de transporturi frauduloase de lemne taiate ilegal. O sa fie stopat vreodata fenomenul?
Last Updated on 09/02/2024 by Iulian Gavriluta

transporturi frauduloase lemne silviceTransport de material lemnos sancționat de polițiști

În ziua de 7 februarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de poliție Bisoca au desfășurat o activitate de prevenire a delictelor silvice.


În cadrul activităților polițiștii au depistat un tânăr de 26 de ani, din Vrancea, în timp ce transporta material lemnos cu autoutilitara pe un drum forestier.
Din verificări s-a stabilit că bărbatul nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos.
Șoferul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice
De asemenea, polițiștii au luat și măsura confiscării lemnului din specia fag, care a fost predat reprezentanților silvici.

·
Sancţiune pentru transport de animale fără documente legale

În ziua de 7 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Mărăcineni au oprit pentru control două autoutilitare folosite pentru transportul animalelor.
Şoferii de 55 şi 32 de ani, ambii din Săgeata, transportau bovine.
În urma verificărilor specifice, poliţiştii au constatat că bărbaţii nu pot face face dovada provenienței animalelor transportate, întrucât nu deţineau documente.
Poliţiştii au informat reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor Buzău.
Pentru neregulile constatate, conducătorii auto au fost sancționați contravențional potrivit HG 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, cu amenzi în valoare de 12.000 de lei.

 

E.S.