Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!
Last Updated on 09/02/2024 by Iulian Gavriluta

siguranta scolara IPJÎn ziua de 7 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități informativ-preventive cu elevii Liceului cu Program Sportiv ”Iolanda Balaș Soter” Buzău și Școala Gimnazială ”Nicu Constantinescu” Buzău.


Polițiștii au discutat despre prevenirea infracțiunilor comise cu violență, aducându-le la cunoștință tinerilor legislația referitoare la răspunderea penală a minorilor.
De asemenea, polițiștii au prezentat efectele negative pe care bullyingul le are asupra victimei, dar și întregii societăți, explicându-le că ignoranța te face vinovat.
În cadrul activității au avut loc dezbateri pe marginea comportamentului violent – ca element comun al infracțiunilor, abordat din punct de vedere al cauzelor și consecințelor produse de adoptarea acestuia, noțiuni privind managementul furiei, distincția între furie-agresivitate-violență, conștientizarea cauzelor și a mecanismului de adoptare a comportamentului agresiv și prevenirea adoptării acestuia prin diverse metode - strategii de management al furiei, cu scopul creșterii responsabilității față de propria siguranță și a celor din jur.
Totodată, beneficiarii au fost informați cu privire la noile reglementări existente în curpinsul Legii 213/2023 și au primit recomandări preventive despre conduita regulamentară atunci când se află la volan pentru a nu determina situații negative în trafic.

 

E.S.