Paznici gasiti beti in post sau…dormind! Verificări privind paza obiectivelor
Last Updated on 09/02/2024 by Iulian Gavriluta

beti pasniciÎn ziua de 7 februarie a.c., în intervalul orar 14.00 – 16.00, poliţiştii specializaţi în sisteme de pază de la Poliţia municipiului Râmnicu Sărat au efectuat controale la societăți comerciale, unități de învățământ și alte obiective, pentru verificarea modului în care agenţii de pază se conformează obligaţiilor ce le revin în baza fişei postului.


Poliţiştii au efectuat controale la 21 de obiective şi au legitimat 45 de persoane. Unul dintre agenţii verificaţi a fost depistat de poliţişti în timp ce efectua serviciul de pază fiind sub influența băuturilor alcoolice. Poliţiştii au mai constatat nereguli în ceea ce priveşte portul uniformei şi al dotării, iar în unele situaţii paznicii nu au fost găsiţi în post.
Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, dintre care 7 conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi 4 pentru alte abateri.
Toţi agenţii de pază verificaţi au fost instruiţi cu privire la modul de sesizare şi acţiune în cazul producerii unor evenimente negative.
Activitățile pe această linie vor continua, sens în care polițiștii le reamintesc persoanelor angajate ca agenți de pază o parte din atribuțiile pe care le au în timpul desfășurării serviciului:
-să nu se prezinte la serviciu sub influența băuturilor alcoolice și nici să nu consume astfel de băuturi în timpul serviciului;
-să nu absenteze fără motive temeinice și fără să anunțe în prealabil conducerea unității despre aceasta;
-să respecte consemnul general și particular al postului.

 

R.F.