GATA CU HARABABURA! Generațiile “Am terminat Eminescu la Nenițescu”! “Spiritul eminescian, bântuie în căutarea identității și va trimite în viață încă o promoție fără stimă de sine” – senator Vlad Pufu
Last Updated on 08/02/2024 by Iulian Gavriluta

Colegiu Eminescu Buzau crapat“De vreo 5 ani, elevii de la Colegiul Național Mihai Eminescu umblă în pribegie, încercând să-și găsească rostul desăvârșirii educației printr-o diplomă pe care doar o ștampilă le mai validează apartenența.

În ”Buzăul magnet”, până și coordonatele de timp sunt altele. 2 ani de lucrări promise pentru reabilitarea unității de învățământ măsoară cam 5 ani de viață.

Instituția în sine este stinsă demult. A pierdut competiția tradițională pentru podium cu liceele, iar spiritul eminescian, cel care a dat vibe-ul atâtor generații remarcabile, bântuie în căutarea identității și va trimite în viață încă o promoție fără stimă de sine. Mai nou, ca un blestem al sorții, la sediul adoptiv Nenițescu le-au tăiat și apa. Așa au trecut, firesc, la cursuri online.

Între timp sunt lansate alte mega-proiecte, bune doar să acopere ceea ce s-a început și nu s-a terminat sau s-a început și s-a terminat lamentabil!

Știu, o să ne răspundă că nici generațiilor pierdute de la Eminescu nu le plâng de milă!”, a scris pe facebook, senatorul liberal Vlad Pufu.

I.G.