Consiliul Județean Buzău reprezentat simultan la două târguri de turism importante
Last Updated on 08/02/2024 by Iulian Gavriluta

Targ de Turism Buzau 2023 13 scaledÎn perioada 15-18 februarie 2024, Consiliul Județean Buzău participă la Târgul Național de Turism al României (TTR), organizat de ROMEXPO București, unde va avea stand propriu de prezentare, dar și la Târgul Internațional de turism de la Chișinău ”Tourism&Travel Expo - Expoziţie internaţională specializată de turism și călătorii”, unde județul Buzău va fi prezent în cadrul standului național al României.

          ”Este pentru prima dată când județul Buzău este reprezentat simultan la două târguri de turism atât de importante. Astfel, luna aceasta vom fi prezenți și la cel mai mare eveniment anual din industria turismului din România, dar și pe plan internațional, alături de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Sub sloganul “Descoperă Buzăul”, vom face cunoscută diversitatea ofertei turistice a județului Buzău, fie că vorbim despre atracții turistice unice în România (Muzeul Chihlimbarului Colți, Muzeul ”Tabăra de sculptură Măgura”, Vulcanii noroioși etc), comori spirituale ale județului, experiențe culturale și culinare și, nu în ultimul rând, despre Geoparcul Internațional UNESCO Ținutul Buzăului.

Una dintre atracțiile principale ale standului va fi holograma ce va reprezenta o pepită de chihlimbar. Dar nu orice pepită de chihlimbar, ci cea mai mare din lume, care se regăsește în patrimoniul Muzeului Județean Buzău. Este un îndemn de a vizita Muzeul Chihlimbarului de la Colti, unic în România. Acesta a fost modernizat în anul 2020 și prezintă în mod inedit, cu ajutorul tehnologiei, povestea chihlimbarului, deținând și o importantă colecție de rumanit.

Colaborarea strânsă ce s-a conturat în ultimii ani între Consiliul Județean Buzău și Asociația Ținutul Buzăului, continuă și la TTR 2024, prin desfășurarea unor activități educaționale la standul Buzăului cu ajutorul “Laboratorului umblator” - un laborator mobil folosit pentru realizarea de ateliere de știință, în special cu cei mici.

Toate obiectivele turistice din județul Buzău vor fi aduse în atenția publicului și prin materiale de promovare - pliante, broșuri, hărți, imagini si videoclipuri de prezentare. Anul acesta, la standul Buzăului se vor regăsi 4 materiale noi, precum: broșura “Descoperă Buzăul”, Pliantul “Harta turistică - județul Buzău”, Ghidul către Așezările rupestre și Ghidul către Vulcanii noroioși.