Taieri ilegale de arbori si transporturi frauduloase de lemne, sanctionate de politisti. Vezi cum au fost prinsi in fapt hotii!
Last Updated on 06/02/2024 by Iulian Gavriluta

lemne taiate ilegal transport ilegaleÎn cadrul acţiunilor desfăşurate la sfârşit de săptămână, polițiștii din cadrul Postului de poliție Lopătari au depistat, pe DJ203K, un localnic în vârstă de 59 de ani, ce transporta material lemnos cu autoutilitara.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că există neconcordanțe între cantitatea faptică și cea scriptică de material lemnos.

Totodată, s-a constatat faptul că receptorul sistemului global de poziţionare al telefonului mobil nu a fost pornit pe toată durata transportului.

Atât conducătorul auto cât și agetul economic au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea prevederilor legale ale Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Și polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Cislău au depistat în ziua de 4 februarie a.c., în Calvini, pe DJ102B, un bărbat de 47 de ani, din Calvini, care transporta material lemnos cu un atelaj.

În urma verificărilor s-a stabilit că șoferul nu deține documente de proveniență pentru materialul lemnos. Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor legale ale Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Materialul lemnos transportat în afara cadrului legal a fost confiscat ţi predat reprezentanţilor silvici.

Bănuit de tăiere ilegală și furt de arbori depistat de polițiști

În ziua de 2 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de poliţie rurală Pârscov au depistat principalul bănuit în cazul unei infracțiuni de tăiere ilegală și furt de arbori, un bărbat de 52 de ani, din Pârscov,.

Fapta a fost sesizată în ziua de 30 ianuarie a.c., de către un reprezentant al ocolului silvic.

Din cercetări a reieşit că, în ziua de 27 ianuarie a.c., bănuitul ar fi tăiat ilegal și sustras arbori din extravilanul localității Bădila, pe care ulterior i-ar fi comercializat.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 46/2008 Codul silvic, pentru stabilirea întregii activității infracționale a bănuitului.  

 

R.F.