Ce parere aveti de asta? “AVENGERS ÎN VARIANTĂ ROMÂNEASCĂ” (FOTO). Este bine sa le spunem copiilor despre super eroii nostri?
Last Updated on 04/02/2024 by Iulian Gavriluta

AVENGERS RomaniaPe cand suntem bombardati cu tot felul de eroi mai mult sau mai putin reusiti, din import, iata ca romanii au si ei o echipa “AVENGERS”, in varianta neaosa. Ce este culmea, acest proiect: ”Avem și noi super eroi”, nu a fost promovat de vreun profesor/scoala din tara sau de vreo societate sau companie romaneasca ci de…”Pepsi Refresh”.

 

Oare printre cei care predau engleza, franceza, new age si altele nu se gaseste cineva cu suflet romanesc si minte ascutita sa faca ceva de acest gen (in loc de Valentine’s Day, Halloween, etc)? Iata motivatiile unei astfel de campanii (“AVENGERS ÎN VARIANTĂ ROMÂNEASCĂ”):

1. Că așa generațiile noi s-ar rentoarce la poveștile populare.

2. I-ar avea pe eroi pe Făt Frumos și Prâslea cel voinic, și nu pe Batman sau Spiderman.

3. Se poate declanșa mai multe idei despre eroii din povești, de exemplu – admiratie si imitatie pentru Ionică Ram-de-Tei, sau pe Fata Moșneagului. Nu ar fi interesant cum ar apărea ei în variantă a secolului 21?

Și iată-i pe super eroii români, mie mi-au adus multe amintiri plăcute, de bunici, Florin Piersic și povești la gura sobei…

Voi ce spuneti de asta? Facem presiune pe cei responsabili pentru asa ceva, sau ne intoarcem la trandaveala, diploma de hartie, cupe de plastic (cum se dau pe la consursuri), cand copiii fac orice in alta limba si in alt mod? Roadele le vom vedea mai tarziu, cu siguranta!

Sursa:facebook si alexlebedev27.wordpress.com

I.G.

{vsig}super-eroi-avengers-Romania{/vsig}