Anti-realitatea sau trendul “Cavalerul tristei figuri” Motto: “Daca nu vom deveni chenotici pana in maduva fiintei, sigur ne configuram ca arhetip ai antieroismului cervantes-ian” (“Caiete”)
Last Updated on 04/02/2024 by Iulian Gavriluta

manipulareDincolo de orice forma desantata a iscusitului hidalgo Don-Quijotian, se afla puntea de masuri arhetipale ale fiintei romanesti, ancorata in exhatologic. Stati asa, preaiubiti cititori si nu va strambati, ci mai abitir cititi si altceva decat rezumatul telenovelistic al saltimbancilor de doua parale, actuali ori ba.

 

Nu va mai zgaiti…“In gura presei”, ci filtrati totul prin mintea ce va fost data de “Cel Vechi de zile”, puteti asta…stiu sigur, altfel nu mai citeati aceste randuri. In regula, ce vreau sa va transmit? Nimic din ce nu stiti...s-a scris totul, tomurile si “goagle” demonstreaza mai acatari decat randurile mele ca s-a scris totul. Ascultati-ma! Ascultati-l pe Evdokimov Paul: “Intr-o lume a carei origini si esenta e unitatea si dragostea harica, nici o separare, nici o patima rusinoasa nu poate fi totala sau definitiva. Nici un adanc al satanei – Apoc.2, 24 - nu poate desfiinta “fiinta”. Caci fiinta e anterioara oricarei dedublari” (P.Evdokimov – L’Orthdoxie” ). Nu-I asa ca vi se zbarleste parul pe mana, patrunzand nerecent aceste randuri? Nu-i asa ca-ti vine sa lasi Pc-ul sa-si odihneasca bitzii sau ventilatorul procesorului intel-celeronic si sa faci metanie? Dar de ce palavragesc eu totusi? ... Sa fim seriosi dragilor, eu nu ma lupt cu morile de vant, ci doar prezint, voba lui Puric Dan...”Romania paralela”, adica una stratificata. Traim cu siguranta intr-o antirealitate, una vorbim, alta dorim, alta simtim si alta facem, totusi, nu va deznadajduiti, Elohimul vegheaza si creeaza. Iar “ciudatii” ca mine, care striga din amvoanele netului ori ba, sau ca voi care cititi, mai sunt….a pastrat antibaal-ian Dumnzeu Dragutu’… destui! Nu suntem Cavalerii tristei figuri, ci luptatori ai adevarului si Luminii si frumosului, care va salva odata lumea (Dostoievski) si o sa vina vremurile cand cei prigoniti vor sta cu indrazneala in fata prigonitorilor, fiti siguri!

Le citam de la….ai lor, Din Tora si Mizdrah nu din traducerile Cabalistice… din aceia, pe care i-au ucis….autoblestemandu-se:

"Atunci cel drept va sta cu multă îndrazneală înaintea celor care l-au prigonit şi au dispreţuit ostenelile sale.

Iar ei, văzându-l, se vor tulbura cu cumplită frică şi se vor minuna de minunea mântuirii dreptului”

(Înţelepciunea lui Solomon: 4, 14)

 

 

Noi nu luptam cu oamenii rai, ci cu duhurile care sunt in umbra lor. Uram pacatul nu pe pacatos...cine nu intelge aceste razboi nevazut nu va avea nicio victorie cu adevarat luminoasa...duhurile rele si-au gasit cuib in oameni degenerati de gene si decenii...cu ele trebuie sa invatam sa luptam, nu cu uneltele lor! Aici e intelepciunea!

Acelasi pentru cei care ma cunosc,

Oricine pentru altii,

Iulian Gavriluta