S-au inmultit furturile din autoturisme si spargerile de locuinte! Vezi aici cum a fost surprins un hot, pe o strada din Municipiul Buzau1

spargere masina BuzauÎn ziua de 1 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Investigații Criminale de la Poliţia municipiului Buzău s-au sesizat din oficiu privind săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat de către un bărbat.

         Bărbatul ar fi fost surprins de camerele video în timp ce ar fi încercat să pătrundă în habitaclul mai multor maşini staţionate pe o stradă din municipiul Buzău, iar imaginile au fost postate în mediul online.

Poliţiştii au demarat investigaţiile şi au stabilit, în scurt timp, că este vorba despre un buzoian, în vârstă de 26 ani.

În continuarea cercetărilor, a reieşit că tânărul este principalul bănuit de comiterea altor trei infracțiuni de tentativă la furt calificat și o infracțiune de furt calificat.

Faptele au fost sesizate în perioada noiembrie 2023 - ianuarie 2024 de către persoanele vătămate, după ce au observat daune în zona portierelor, ca urmare a forțării sistemului de închidere al acestora.

În urma probatoriului administrat, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca astăzi să fie prezentat parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

Spargere de locuinta la Smeeni!

Tot in ziua de 1 februarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de poliție Smeeni au depistat în flagrant delict un bărbat în timp ce sustrăgea bunuri dintr-un imobil din Smeeni.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit că bănuitul ar fi profitat că proprietarul locuinței, un bărbat de 41 de ani, nu se afla la domiciliu, ar fi pătruns în casă și ar fi sustras mai multe bunuri.

Prejudiciul a fost recuperat de polițiști și predat persoanei vătămate.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bănuitului.

 

I.G.