Vremea 5 februarie – 4 martie 2024. Anormal de cald în România, săptămâna viitoare. Temperaturile se pot apropia de 20 de grade Celsius

Meteo News Buzau AccuWeatherAdministrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 5 februarie - 4 martie 2024. Potrivit specialiștilor ANM, pe parcursul săptămânii viitoare, vremea va fi deosebit de caldã în toate regiunile. În sud, sud-vest și în sud-est temperaturile maxime vor trece de 15 grade Celsius și se vor apropia de 20 grade Ceslius.

Harta temperaturilor în Europa - Accuweather

Vremea 5 februarie - 4 martie 2024. Anormal de cald în România, săptămâna viitoare. Temperaturile se pot apropia de 20 de grade Celsius - Observator

Prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

"Pe parcursul săptămânii viitoare, vremea va fi deosebit de caldã în toate regiunile. Transportul de aer tropical din nordul Africii va influența regimul termic la începutul lunii februarie. Astfel, valorile termice în creștere de la o zi la alta se vor situa peste normalul perioadei din calendar. În sud, sud-vest și în sud-est temperaturile maxime vor trece de 15 grade Celsius și se vor apropia de 20 grade Celsius. Precipitațiile vor fi mai insistente în regiunile din vestul, nord-vestul și centrul țării, iar la munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificãri susţinute în cea mai mare parte a ţãrii, cu rafale mai intense în zonele montane, dar şi în centrul, sudul şi nord-estul teritoriului", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea 5 - 12 februarie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile extracarpatice.

După episoadele de zăpadă şi ger, vremea se răzgândeşte. Maximele vor sări de 15 grade, de săptămâna viitoare

Locul din România unde zăpada se apropie de 2 metri. În ultimele două zile, stratul a crescut cu aproape 40 de cm

Vremea 29 ianuarie - 11 februarie 2024. Anomalii termice în ultima lună de iarnă; va fi nefiresc de cald pentru...

Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Munților Apuseni și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, precum și în regiunile nord-vestice, da și deficitar în cele sudice și sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Prognoza meteo 12 - 19 februarie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud- estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în vestul Carpaților Meridionali și în Munții Banatului.

Vremea 19 - 26 februarie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile intracarpatice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în extremitatea de sud-est a teritoriului.

Prognoza meteo 26 februarie - 4 martie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

SURSE: ANM, Accuweather, Observator