Ziua Internațională pentru Nonviolență în Şcoală marcată de polițiștii buzoieni

Ziua nonviolenta siteÎn ziua de 30 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat, pentru marcarea zilei de 30 ianuarie - Ziua Internațională pentru Nonviolență în Şcoală, o activitate preventiv-informativă cu 30 de elevi din clasa a VI-a la Școala Gimnazială nr.7 Buzău.

          Activitatea a avut scopul de a crește nivelul de siguranță al elevilor în unitățile de învățământ și totodată de a eficientiza modul de acțiune în domeniul prevenirii violenței. În cadrul acesteia au fost purtate discuții despre violența școlară, ce este, cum se manifestă și care sunt consecințele juridice asociate.

Au fost prezentate noțiunile de infracțiune, autor, martor și victimă, bullying și cyberbullying, regimul și consecințele răspunderii penale a minorului. Elevii au fost încurajați să pună întrebări și să-și exprime propriile păreri în legătură cu subiectul abordat.

          Tot ieri, au desfășurat activități și polițiștii de la Compartimentul pentru Analiza și Prevenirea Criminalității la Grădinița cu program prelungit nr. 10 și Școala Gimnazială Sf. Apostol Andrei, pentru marcarea Zilei Internaționale pentru Nonviolență în Şcoală.

Partenerii de dialog au primit recomandări în vederea gestionării corespunzătoare a situațiilor tensionate, prevenirea discriminării, iar celor mari le-a fost efectuată și o prezentare din perspectiva violenței domestice, a modului în care aceasta influențează comportamentul individului în societate și implicit în școală, fiindu-le recomandate și modalități concrete de gestionare a emoțiilor în relaționarea socială, în vederea evitării dobândirii calității de victimă, dar și de agresor.

 

E.S.