FACEM CE FACEM SI NOI BUZOIENII TREBUIE SA IESIM CU CEVA IN EVIDENTA (a se citi”ne bese mintea”)…Introducerea în Constituția României a apartenenței la UE (‘Anti-Roexit’), propusă într-o reuniune PSD cu miniștri, de europarlamentarul Victor Negrescu
Last Updated on 01/02/2024 by Iulian Gavriluta

Victor Negrescu anti Ro ExitEuroparlamentarul PSD Victor Negrescu a lansat, duminică, o campanie națională Anti-Ro-Exit, pentru a arăta avantajele apartenenței României la Uniunea Europeană, în cadrul evenimentului fiind prezentată și propunerea ca România să își treacă în Constituție apartenența la UE, conform unui comunicat de presă.

„Un Ro-Exit ar fi cel mai anti-național demers și un dezastru economic și social pentru români. Nu putem accepta acest tip de discurs care riscă să-i afecteze în mod direct pe cetățenii noștri.

..., împreună cu colegii mei din PES activists România și Partidul Social Democrat, am aprobat o rezoluție prin care începem campania Anti-Ro-Exit, cu scopul de a arăta avantajele apartenenței la Uniunea Europeană și de a prezenta riscurile reprezentate de acest tip de narativ anti-european inspirat de Moscova. România a înregistrat de la aderarea la Uniunea Europeană până în prezent un sold pozitiv de 62 de miliarde de euro, în termeni de fonduri primite comparativ cu obligațiile sale financiare ca stat membru. Totodată, românii circulă astăzi liber în UE, fermierii au la dispoziție anual peste 3 miliarde de euro în termeni de subvenție, iar împreună beneficiem de drepturi esențiale conferite de legislația europeană”, afirmă Negrescu.

În Constituție

Europarlamentarul PSD a adăugat că PES activists România susține introducerea în Constituția României a apartenenței la Uniunea Europeană, „deoarece acesta ar fi cel mai patriotic și naționalist demers pentru securitatea și dezvoltarea țării noastre”.

PES activists România susține și introducerea în Constituția României a apartenenței la Uniunea Europeană deoarece acesta ar fi cel mai patriotic și naționalist demers pentru securitatea și dezvoltarea țării noastre. Ne dorim o Românie puternică în Uniunea Europeană, o țară reprezentată cu profesionalism la Bruxelles și Strasbourg, în așa fel încât noi să fim cei care dau tonul și influențează deciziile europene”, a explicat Negrescu.

La eveniment au participat Radu Oprea, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Alexandru Rafila, ministrul sănătății, Mihai Ghigiu, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Janina Sitaru, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe și secretar general al PES activists România, Thomas Vaupel, secretar general adjunct al PES alături de numeroși parlamentari și secretari de stat axați pe componenta europeană.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, după ședința PSD, că susține propunerea europarlamentarului Victor Negrescu de modificare a Constituției.

„O susțin categoric și eu, și colegii mei”, a spus Ciolacu.

Întrebat dacă va lansa în spațiul public această dezbatere, Ciolacu a răspuns afirmativ. „Categoric! Poate fi inițiată de Parlament (c.n. modificarea Constituției) sau prin semnături cetățenești”, a spus premierul.

CREDIT: Stiripesurse