Vezi aici de ce au fost prezenti politistii in unele scoli din municipiul Buzau
Last Updated on 31/01/2024 by Iulian Gavriluta

politisti in scoliÎn aceste zile, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat o activitate informativ-preventivă la Școala Gimnazială ”G-ral Grigore Baștan” Buzău.

Activitatea a avut ca scop prevenirea infracțiunilor comise cu violență și cunoașterea legislației referitoare la răspunderea penală a minorilor.

Tot ieri, polițiștii de la siguranță școlară, alături de polițiști din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o activitate cu elevii Școlii Gimnaziale ”George Emil Palade” Buzău.

În această activitate le-au fost transmise elevilor informații privind respectarea regimului circulației rutiere, li s-a explicat care sunt urmările nerespectării legislației rutiere și efectele accidentelor rutiere în care pot fi implicați în calitate de participanți la trafic. De asemenea, a fost desfășurată o dezbatere pe tema violenţei-nonviolenţei, formelor violenţei în şcoală și a prevenirii bullyingului/ cyberbullyingului.

În vizită, au fost polițiștii și la Colegiului Economic ”Regele Mihai I” Buzău, tema discuțiilor avute cu liceenii fiind ”Violența între egali – prevenție și intervenție asupra propriei persoane”, în cadrul Proiectului World Vision.

 

E.S.