Prapad pe sosele – sute de sancțiuni contravenționale , zeci de premise suspendate si alte zeci de soferi vitezomani opriti la timp de politistii rutieri!

infractiuni rutiere politisteÎn perioada 26-28 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 428 de sancțiuni contravenționale și au reţinut 59 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Aparatele radar amplasate au înregistrat 181 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 38 dintre conducătorii auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.

Cu cea mai mare viteză în afara localității– 180 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 44 de ani, din Buzău, pe DN2 E85, în afara localității Limpeziș.

Cu cea mai mare viteză în localitate– 135 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui tânăr de 24 de ani, din Buzău, pe DJ 203K, în localitatea Căpățânești.

Alte 21 de permise de conducere au fost reţinute celor ce au consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, pentru neprezentarea la unitatea de poliție în termenul legal în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale, pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire, pentru neacordarea de prioritate celor ce aveau acest drept și pentru adoptarea unui comportament agresiv în trafic.

56 de pietoni şi biciclişti au fost sancționați contravențional pentru că şi-au pus în pericol propria siguranţă, dar şi pe a celorlalţi participanţi la trafic.

48 de sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă, 8 conducătorilor auto care s-au urcat la volanul unor maşini ce prezentau defecțiuni tehnice şi 75 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 172.000 de lei.

•        

Scoși din trafic pentru infracțiuni la regimul rutier

În ultimele 72 de ore, pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, poliţiştii au efectuat 490 de testări cu aparatele etilotest/drugtest, în 8 cazuri fiind indicat consumul de alcool.

În 5 situaţii a fost vorba de concentraţii alcoolice mai mici de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferii fiind sancționați contravențional, iar în 3 situații a indicat valori cuprinse între 0,41 mg/l şi 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

“Recordul” aparţine unui bărbat de 51 de ani, din Unguriu, care a fost depistată de polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Berca, pe o stradă din Sătuc.

Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Un alt şofer s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea vehicul având dreptul de a conduce suspendat.

 

R.F.