VIDEO – Dreapta s-a unit. Conferinta de presa USR – PMP – FD!

USR PMP FDAngajamentul nostru este clar: să construim o țară în care munca este răsplătită corect, regulile sunt pentru toți, iar statul servește oamenii, nu clientela de partid și specialii.

Cum ne asigurăm că românii au drepturi egale cu ceilalți cetățeni europeni și că România își continuă drumul european? Despre asta a fost vorba, astăzi, la evenimentul organizat alături de partenerii noștri de alianță, PMP și Forța Dreptei.

Membrii Comitetului Politic al USR au votat formarea alianței, structura listei comune pentru alegerile europarlamentare și programul electoral pentru alegerile din 9 iunie.

Urmărește aici conferința de presă susținută împreună cu Eugen Tomac și Ludovic Orban

? Programul nostru electoral, format din 12 puncte-cheie, transformă România într-o țară cu adevărat europeană și modernă. Cinci dintre cele 12 priorități ale europarlamentarilor alianței Dreapta Unită sunt:

România, cu adevărat în Schengen. Vom lucra constant pentru a asigura aderarea României la zona Schengen.

2 Reforma statului și anticorupția vor continua. Lupta nu s-a încheiat. Românii s-au săturat să vadă cum politicieni corupți le fură banii cu sacoșa. Vom elimina orice influențe ale politicului în sistemul de justiție, iar cei care fură România vor fi pedepsiți.

3 Sănătate și Educație pentru români la standarde europene. Românii trebuie să aibă dreptul de a studia limba română în școli peste tot în Europa și un diagnostic de cancer nu trebuie să mai fie, în România, o condamnare la moarte.

Fondurile europene sunt pentru cetățeni, nu pentru politicieni. De aceea, vom propune Comisiei Europene ca banii pe care România, prin guvernele sale incompetente PSD-PNL, nu îi cheltuie și nu reușește să îi folosească pentru proiecte, să rămână alocați tot României pentru alte proiecte.

5 Apărarea drepturilor românilor lucrători în Europa la venituri și pensii decente. Accesul la pensia comunitară trebuie să fie simplu. Lucrătorii trebuie să se bucure de pensia completă plătită la timp. Vom sprijini și urmări constant dosarele legislative care să asigure o mai mare siguranță pentru șoferii de TIR.

Aderarea la euro, atragerea de bani pentru fermele de familie la nivel european, apărarea democrației, unirea cu Moldova în UE, creșterea contribuției României la reforma UE, o tranziție către energia verde care să nu afecteze economia, investiții în apărare și în dotarea Armatei Române care să respecte standardele NATO - sunt cele 7 puncte-cheie care completează planul alianței Dreapta Unită pentru o Românie așa cum ne-o dorim cu toții.

Angajamentul nostru este clar: să schimbăm România, să o transformăm într-o țară modernă, unde munca cinstită este răsplătită corect și regulile sunt respectate de toți.

În 2024, putem face asta. Haideți să profităm de această șansă istorică și să construim împreună România modernă care contează cu adevărat în Europa!

Împreună, putem face diferența. #ConstruimRomâniaModernă

Citește programul complet aici: https://usr.ro/wp-content/uploads/2024/01/Angajamentul-Dreptei-Unite-pentru-Romania-Moderna.pdf?mkt=e&mki=c090731cfacc800e43af7806&utm_meid=c08bfe8d4f01289f51a8f5b8&utm_source=TheMarketer&utm_medium=email&utm_campaign=Dreapta+Unit%C4%83+pentru+Rom%C3%A2nia+modern%C4%83+%C8%99i+european%C4%83

 

SURSA: Conferinta de presa USR – PMP – FD