Prognoza meteo – luna februarie. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Ploi si vant Meteo News BuzauAdministrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publică prognoza în perioada 29 ianuarie – 26 februarie pentru întreaga țară. Vremea va fi mai caldă decât cea specifică perioadei în primele două săptămâni, iar precipitațiile vor fi excedentare pe parcursul întregii perioade prognozate, în aproape toată țara. Temperaturile vor fi in general cuprinse intre 10 si 12 grade, iar in partea a doua a intervalului vor ajunge chiar si la 16 grade Celsius.  Mentionam ca aceste temperaturi vin dupa un nou episod, scurt ce-i drept, de frig (la finalul de ianuarie a.c.)

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Munților Apuseni și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarptice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile extracarptice și local în cele vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Temperatura medie a aerului va avea valori în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil ușor mai coborâte în zonele montane, dar și ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

Cantitățile de precipitații, estimate pentru acest interval, vor avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

SURSE: ANM, Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.