HANDBAL – LIGA FLORILOR – Dunărea Brăila a câștigat la Buzău!

SCM Gloria BuzauDunărea Brăila s-a impus joi după amiază la Buzău, într-un meci contând pentru etapa a 14-a din Liga Florilor, prima a returului, în fața celor de la SCM Gloria Buzău, o echipă măcinată de accidentări și care n-a trecut decât 15 jucătoare pe foaia de joc, iar pe banca tehnică a stat secundul Radu Moldovan. Chiar și așa Gloria a condus în mai multe rânduri și la 4 goluri, profitând de ”poarta” în zi proastă a Dunării Brăila, dar de fiecare dată echipa lui Jan Leslie Lund a revenit și în final a reușit să câștige cu 31-33 (17-17).

Prima repriză a început cu două ratări, câte una de fiecare parte. Buzăul a ratat primul atac al meciului, care i-a prilejuit portarului Trusova prima intervenție în meci, apoi da Rocha a aruncat peste poartă, iar primul gol al meciului a fost înscris de Moroianu, din extremă. Brăila a marcat apoi de două ori, prin Zivkovic și Udriștioiu, și în minutul 5 scorul era 1-2. Gazdele au întors scorul și în minutul 11 s-au distanțat la 3 goluri, scor 6-3. Buzăul s-a distanțat apoi de patru ori la 4 goluri, prima data la 8-4 în minutul 14, și ultima dată 11-7 în minutul 18. Dunărea a marcat apoi de 3 ori și s-a apropiat la un gol, 11-10 în minutul 21. De la 13-11 în minutul 23 Dunărea a reușit o nouă serie de 3 goluri legate și a trecut la conducere pe tabela de marcaj, 13-14 în minutul 26, după un gol marcat de Kanaval. Venancio a dus Brăila la două goluri avans, după o pasă pe la spate trimisă de Liscevic, 14-16 în minutul 28. Buzăul a egalat prin două goluri marcate de Moroianu, apoi Gomes da Rocha a înscris din aruncare de la 7 metri, iar scorul pauzei a fost stabilit de golul marcat de Ilyina în ultimele secunde.

După pauză, Dunărea a început prost în atac și a marcat prima dată abia în minutul 37, prin Kanaval, care a înscris pentru 20-18. Buzăul a refăcut avansul de 4 goluri în minutul 40, scor 22-18. Kanaval a marcat al doilea gol al Dunării abia în minutul 40. De la 24-20 în minutul 43, Dunărea s-a apropiat la un gol în minutul 45, după două goluri marcate pe contraatac de Jezic și Liscevic. Iuganu a înscris apoi pentru Buzău, dar Kanaval și-a continuat recitalul cu încă două reușite și Dunărea a egalat la 25 în minutul 49. Papp a marcat apoi pentru 26-25 și a fost ultima dată când Gloria a fost la conducere în acest meci pentru că două goluri marcate de Liscevic a dus scorul al 26-27 în minutul 51. În minutul 58 Dunărea s-a distanțat pentru a doua oară în meci la două goluri, 31-33, rezultat care avea să se mențină până la final pentru că în ultimele două minute niciuna dintre cele două echipe nu a mai înscris, Blazevic ratând și o aruncare de la 7 metri în ultimele secunde, mingea aruncată de ea lovind ambele bare laterale, după care a revenit în teren și a fost recuperată de jucătoarele Dunării.

Pentru Dunărea Brăila au marcat: Kanaval -10 goluri, Liscevic -5, Gomes da Rocha -4, Larisa Araujo -4, Udriștioiu -3, Zivkovic -2, Jezic -2, Venancio -2, Popa -1. Au mai jucat: Șerban -2 intervenții, Trusova -o intervenție, Schmelzer, Lupei, Pisică.

Pentru SCM Gloria Buzău au marcat: Blazevic -6 goluri, Ilyina -6, Moroianu -6, Coman -6, Nicolae -3, Papp -2, Iuganu -1, Bucur -1.

SURSA: ProBraila