Voi stiti cu cine sta de vorba copilul vostru pe internet? De ce au trecut politistii buzoieni pragul, Liceului Agricol „Dr. Constantin Angelescu” Buzău și Liceului de Arte “Margareta Sterian” Buzău.

Prevenire elevi internet Liceul de Arte BuzauÎn ziua de 23 ianuarie a.c., ofițeri din cadrul Biroului Siguranță Școlară împreună cu polițiști de proximitate au desfăşurat activităţi preventive cu liceenii a două unităţi de învăţământ din municipiul Buzău.

Poliţiştii au trecut pragul Liceului Agricol „Dr. Constantin Angelescu” Buzău și Liceului de Arte “Margareta Sterian” Buzău.

Activităţile s-au desfășurat sub egida proiectelor educaționale „Împreună prindem curaj” și “Rolul martorilor în violența școlară”, având ca scop prevenirea comportamentului violent, respectiv cunoașterea legislației referitoare la răspunderea penală a minorilor.

Activităţile au urmărit creșterea gradului de informare pe linia prevenirii infracțiunilor comise cu violență. Elevii au fost consiliați și le-au fost făcute recomandări cu privire la sporirea atenției atunci când iși fac prieteni, să analizeze singuri riscurile la care se expun, pe baza educației primite și a propriei experiențe, iar atunci când sunt jigniți sau sunt victime ale comportamentului violent al unor colegi sau al persoanelor din anturaj, să anunțe profesorii, părinții și poliția, pentru a fi ajutați.

A fost abordată și problematica anturajului, elevilor fiindu-le atrasă atenţia asupra informaţiilor pe care le aduc la cunoştinţă persoanelor cu care interacţionează, printre aceştia putându-se ascunde şi cei certaţi cu legea. În acest sens polițiștii au abordat împreună cu elevii, prin dialog şi exemple, tehnici de gestionare corectă a situațiilor în care elevii sunt victime ale bullyingului dar și reducerea actelor de violență la nivelul școlii.

          Desfășurarea acestor activități a urmărit conștientizarea și generarea unei schimbări de atitudine, astfel încât să se prevină comportamentele violente între elevi.

 

E.S.