A talharit in Italia si a fost prins in Cilibia! Mandat european de arestare pus în executare de poliţiştii din Buzău
Last Updated on 26/01/2024 by Iulian Gavriluta

arestat europeanLa data de 23 ianuarie a.c., poliţiştii de la Postul de poliţie Cilibia, cu sprijinul poliţiştilor de investigaţii criminale de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, au pus în executare mandatul european de arestare emis de Curtea de Apel Ploieşti pe numele unui bărbat de 29 de ani din Cilibia, urmărit la nivel internaţional de către autorităţile judiciare din Italia pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

Poliţiştii l-au depistat pe bărbat pe raza localităţii de domiciliu şi i-au adus la cunoștință conținutul semnalării introduse în Sistemul de Informaţii Schengen pe numele său.

Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, iar bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, în vederea extrădării.

Ulterior, acesta a fost prezentat judecătorului din cadrul Curţii de Apel Ploieşti care a dispus arestarea preventivă provizorie pentru 15 zile şi a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

Buzoianul urmează a fi extradat către autorităţile judiciare din Italia.

 

R.F.