Autostrada Ploiești – Buzău (A7): Pe 1 martie încep lucrările la lotul Pietroasele – Buzău. Termen de execuție 20 de luni

A7 Buzau autostradaMoment important pentru Autostrada Moldovei (A7). Lucrările la lotul 3 Pietroasele – Buzău (13,9 km), din segmentul de autostradă Ploiești – Buzău (63,25 km), vor începe la 1 martie și au ca termen de finalizare 20 de luni, adică până la finalul anului 2025! Anunțul a fost făcut marți de către directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, precum și de către ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Lucrările pe lotul 3 al Autostrăzii Ploiești -Buzău, parte din Autostrada Moldovei (A7), între Pietroasele și Buzău (13,9 km), atribuit asocierii constructorilor turci Nurol-Makyol, vor începe la 1 martie. Pentru cei 13,9 km, CNAIR va plăti aproximativ 1,1 miliarde lei fără TVA.

Dintre cele 13 loturi ale Autostrăzii Moldovei (A7, 319 km) acesta este singurul lot pe care încă nu se lucrează.

Conform contractului semnat la 20 noiembrie 2023, lucrările la acest lot vor trebui finalizate în 20 de luni.

Autostrada Ploiești – Buzău (63,25 km) începe în dreptul localității Dumbrava din Prahova, de la intersecția cu Autostrada București-Ploiești (A3), până la Municipiul Buzău (est).

„Rol crucial în îmbunătățirea conectivității regionale și naționale”

Conform proiectului, lotul 3 are două noduri rutiere, la Spătaru și la Buzău, șase poduri și un pasaj.

“Această bornă reprezintă un angajament ferm atât față de dezvoltarea infrastructurii naționale, cât și față de îndeplinirea jaloanelor PNRR. Fiecare lot al Autostrăzii A7 joacă un rol crucial în îmbunătățirea conectivității regionale și naționale, facilitând astfel dezvoltarea economică și socială pe termen lung”, a scris Cristian Pistol pe facebook.

SURSE: CNAIR, FAcebook - Cristian Pistol, Gandul