Inconstienti la volan! Soferi bauti, vitezomani si conducand cu maisni defecte…surprinsi pe soselele judetului!
Last Updated on 24/01/2024 by Iulian Gavriluta

politiste rutiereÎn data de 22 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 197 de sancțiuni contravenționale și au reţinut 16 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.


Aparatele radar amplasate au înregistrat 43 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 5 dintre conducătorii auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.
Cu cea mai mare viteză– 139 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui şofer de 52 de ani, din Prahova, pe DN1BE577, în afara localității Pietroasele, într-o zonă prevăzută cu limitare de 70 km/h.
Alte 11 permise de conducere au fost reţinute celor ce au consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, pentru efectuarea necurespunzătoare a manevrei de depășire și pentru neacordarea priorității de trecere a celor ce aveau acest drept.
15 sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă, dar şi alte 37 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Polițiștii rutieri au acționat şi pentru conştientizarea riscului rutier în cazul pietonilor. 64 de participanți la trafic din această categorie au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea regulilor de circulație.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 52.000 de lei.
În urma activităților desfășurate, polițiștii au efectuat peste 170 de testări cu aparatele drugtest și alcooltest pentru depistarea șoferilor care au consumat băuturi alcoolice, în 5 cazuri fiind indicat consumul de alcool.
Este şi cazul unui bărbat de 37 de ani, din Bisoca, ce a fost depistat de polițiștii din cadrul Postului de poliție Bisoca, pe o stradă din localitate.
Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Totodată, în urma verificărilor specifice efectuate de polițiști, aceștia au constatat faptul că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Polițiștii au întocmit alte două dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

 

R.F.