Politistii buzoieni au efectuat mai multe razii în zona adiacentă unităţilor de învăţământ. Vezi aici ce au cautat oamenii legii!
Last Updated on 23/01/2024 by Iulian Gavriluta

razii politisti scoliDe curand, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au desfăşurat în mod coordonat, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, o serie de activităţi destinate siguranţei elevilor.


Poliţiştii au acționat pentru asigurarea protecției unităților de învățământ preuniversitar, a siguranței elevilor și a personalului didactic și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în zona unităților de învățământ preuniversitar, a cazurilor de absenteism școlar, a delincvenței juvenile și victimizării minorilor.
De asemenea, poliţiştii au acţionat pentru verificarea legalităţii funcţionării unităţilor de alimentaţie publică din incinta și/sau imediata apropiere a unităţilor de învăţământ preuniversitar (atât din punct de vedere al respectării prevederilor art. 2 pct. 21 din Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cât și al prevederilor H.G. nr. 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor şi studenţilor).
Au fost constituite dispozitive formate din polițiști de proximitate, ordine publică , polițiști rutieri, investigații criminale, siguranţă școlară şi prevenire, împreună cu jandarmi, ce au acționat punctual în zona unităților de învățământ din judeţul Buzău.
Poliţiştii rutieri au oprit pentru control în trafic maşinile special destinate transportului elevilor şi au verificat legalitatea tuturor documentelor. Totodată, reprezentanţii poliţiei rutiere au reinstruit conducătorii de autovehicule cu privire la respectarea legislaţiei rutiere şi adoptarea unei conduite preventive, în timpul deplasării pe drumurile publice.
Poliţiştii de ordine publică au efectuat verificări la 37 de societăţi comerciale (baruri, restaurante, cluburi, săli de jocuri electronice), pentru a stabili, în principal, dacă sunt respectate prevederile legale referitoare la interdicţia de a servi minorii cu băuturi alcoolice, angajaţilor şi administratorilor unităţilor respective fiindu-le prelucrate prevederile legislative în domeniu.
Au fost controlate peste 260 de autovehicule, dintre care 49 destinate transportului şcolar. Au fost legitimate 384 de persoane.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 123 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 10 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 105 pentru abateri comise la regimul circulaţiei, iar 7 pentru alte acte normative.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 21.570 lei.
Totodată, polițiștii de proximitate, ofițerii Biroului Siguranță Școlară și Compartimentul de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au desfăşurat activități preventiv-educative împreună cu elevii și cadrele dicatice.
Activitățile au avut ca obiect prevenirea portului sau folosirii fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ, prevenirea bullyingului, prevenirea infracțiunilor comise cu violență.
Elevii au primit și informații preventive despre efectele consumului de droguri, consecinţele în plan social, familial, juridic și medical.
La activități au participat peste 470 de elevi și cadre didactice.

 

E.S.