A furat timp de 2 ani dintr-o societate! Reținut pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în fomră continuată/Prejudiciul estimat la 70.000 de lei
Last Updated on 23/01/2024 by Iulian Gavriluta

arestat furtÎn ziua de 18 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Mărăcineni au reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Mărăcineni, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată dintr-o societate comercială.


Fapta a fost sesizată în ziua de 17 ianuarie a.c., de către persoana vătămată, administratorul agentului economic.
Din cercetările efectuate de către polițiști s-a stabilit faptul că în perioada 2022 până în prezent, bănuitul ar fi sustras mai multe bunuri.
În urma percheziției domiciliare desfășurată de polițiști în ziua de 18 ianuarie a.c., au fost ridicate mai multe bunuri alimentare și nealimentare care ar fi fost sustrase de bănuit.
Prejudiciul a fost estimat la 70.000 de lei.
Față de bărbat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 19 ianuarie să fie prezentat unității de parchet pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
În cauză polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuitului.


·
Bănuit de furt, depistat de polițiști.

În ziua de 18 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de poliție Siriu au depistat principalul bănuit în cazul unui furt dintr-o societate comercială – un bărbat de 73 ani, din Siriu.
Fapta a fost sesizată în data de 5 ianuarie a.c., de către persoana vătămată, o femeie de 49 de ani, din aceeaşi localitate.
Din cercetări a reieşit că, în dimineața de 5 ianuarie a.c, bănuitul ar fi trecut prin fața sălii de jocuri pe care păgubita o administrează și ar fi sustras articole menajere aparţinând societăţii.
Prejudiciul a fost recuperat de polițiști și predat persoanei vătămate.
Cercetările sunt continuate de către polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluția legală.

·
Accidente de circulaţie

În data de 18 ianuarie a.c., în jurul orei 18.10, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident de circulație pe DN2 E85, la ieșire din Poșta Câlnău.
Din primele date de la fața locului a reieșit că în timp ce conducea un autoturism pe direcția Râmnicu Sărat către Buzău, un șofer de 22 de ani, din Bisoca, a surprins și accidentat un pieton care s-ar fi angajat în traversarea drumului prin loc nepermis.
Accidentul s-a soldat cu decesul pietonului, un bărbat de 86 de ani, din Poșta Câlnău.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

 

I.G.