Ce se va întâmpla cu factura la gaze pe luna ianuarie, anunţul care vizează clienţii Engie. Ce trebuie să ştie abonaţii Hidroelectrica
Last Updated on 22/01/2024 by Iulian Gavriluta

pretul gazelor naturaleEngie, liderul în furnizarea de gaze pentru populație, a făcut un anunț important cu privire la procesul de emitere a facturilor, care a fost temporar suspendat în luna ianuarie din cauza unor lucrări de actualizare și îmbunătățire a sistemelor informatice.

Procesul de facturare va avea loc etapizat și se va desfășura în decursul mai multor zile, până când toți clienții vor primi facturile aferente lunii ianuarie. Engie asigură clienții că procesul de facturare va ajunge la zi în prima săptămână a lunii februarie, scrie economica.net.

De asemenea, Engie informează că facturile vor fi emise cu data curentă pentru toți clienții, iar termenele de plată se vor decala în funcție de data de emitere a acestora. Termenele de plată vor începe să curgă din momentul emiterii facturilor și se vor calcula astfel: dată de emitere + număr de zile conform termenului de plată agreat în contract.

Cei care nu au planificată perioada de autocitire / transmitere index în intervalul 12-22 ianuarie 2024 nu vor fi afectați de această indisponibilitate temporară a sistemelor informatice. Pentru clienții a căror perioadă de autocitire / transmitere index este programată în această perioadă, Engie va emite facturi distincte pentru fiecare perioadă de facturare. Aceste facturi vor fi calculate pe baza datelor de consum primite de la operatorii sistemului de distribuție sau în baza convenției de consum, anexă la contractul de furnizare.

În plus, Engie reafirmă angajamentul său față de clienți și introduce noul sistem iHidro, o aplicație mobilă destinată celor aproape 600.000 de clienți ai săi. Această aplicație va facilita procesul de plată a facturilor, oferind utilizatorilor posibilitatea de a vedea istoricul facturilor, de a consulta soldul și de a transmite indexul lunar. Aplicația iHidro este disponibilă atât în App Store, cât și în Google Play, oferind o soluție modernă și eficientă pentru administrarea serviciilor furnizate de Engie.

Pe de altă parte, cea mai valoroasă companie de stat din România, Hidroelectrica, începe să emită facturi digitale și aduce beneficii prin noua aplicație iHidro. Astfel, începând cu 18 ianuarie 2024, facturile pentru luna decembrie 2023 vor fi emise și transmise clienților, anunţă Antena 3.

O noutate majoră pentru clienți este lansarea aplicației mobile iHidro, disponibilă atât în App Store, cât și în Google Play. Această aplicație vine în întâmpinarea celor aproximativ 600.000 de clienți ai Hidroelectrica, facilitând procesul de plată a facturilor, consultarea istoricului acestora, verificarea soldului sau transmiterea indexului lunar.

SURSE: Gov.ro, RTV, economica.net