Ultimele revoluţii!
Last Updated on 21/01/2024 by Iulian Gavriluta

ultima revolutieEste un lucru evident, incontestabil, că progresul societăţii omenești spre trepte din ce în ce mai înalte de civilizaţie, nu s-a putut și nu se poate face fără revoluţii.

 

În esenţă, revoluţia este o răzvrătire, o eliberare dintr-o anumită stare a lucrurilor, dintr-o dependenţă. Dacă reuşeşte, revoluţia aduce independenţa (libertatea), însoţită și de iluzia că aceasta va ţine , dacă nu o veșnicie, măcar o mie de ani.. Dar nu trece mult ( o sută , cincizeci, zece de ani , un an sau mai puţin uneori) și se cade într-o altă dependenţă, care cere o altă revoluţie…

Oricum s-or numi ele, sociale, naţionale, coloniale, industriale, culturale, agricole, vestimentare, alimentare, spirituale, morale, tehnice, financiare, capitaliste, socialiste, islamice, sexuale etc.etc. revoluţiile tot independenţă vor. Independenţa de cineva, de un sistem , de un mod de a gândi, de un mod a face etc.

Când a avut loc prima revoluţie? Raspunsul este simplu: chiar în Paradis! Primii revoluţionari au fost Adam și Eva, iar eminenţa cenuşie ( de fapt întunecată), care i-a îndemnat şi i-a consiliat, n-a fost alta decât dracul, deghizat în şarpe. La nevoie, ca să păcălească, se îmbracă chiar şi în înger de lumină. Mai nou, în ton cu imaginaţia anumitor oameni, pe care se dă ca pe tobogan, şi în extraterestru…

Adam şi Eva au vrut să fie “ ca nişte Dumnezei” (Facerea 3,5 BVA). Ṣarpele a insinuat că nu este numai un Dumnezeu, Cel Care a făcut cerul şi pământul, ci mai mulţi. Aici “ dumnezeii” nu sunt nici sfinţi, nici îngeri, ci idoli. O sămănţă de politeism care va încolţi mai târziu…Dracul n-are nicio intenţie să-l ajute pe om sa fie asemenea Dumnezeului Celui Viu. Cine a mai vazut o asemenea lucrare? Nici dracul, care crede şi se cutremură!

Înafara Raiului, ideea şi practica revoluţiei au evoluat, adesea cu suferinţe şi morţi, până la formele sublimate şi paşnice din zilele noastre: revoluţia iubirii ( In a world of hate, love is the revolution) şi a sexului, fără tabuuri, fără frontiere, sau revoluţia transhumanistă pentru obţinerea omului biotehnic etc. Cum vor fi arătând, oare, iubirea şi sexul transhumaniste?

Dacă Iisus Hristos spune “Că la înviere nici nu se însoară, nici nu se mărită, ci sunt ca îngerii lui Dumnezeu în cer.” (Matei 22,30 BVA), obiectivul strategic al Satanei este cu totul opus. În împărăţiile sale lumeşti ( modelul este Uniunea Europeană), oamenii nici nu se mai însoară ( un bărbat îşi ia o femeie, în cadru civil şi/sau religios) , nici nu se mai mărită ( o femeie îsi ia un bărbat, în aceleaşi moduri), ci toţi şi toate sunt parteneri, un el şi o ea sau câte doi sau câte două sau în grup, si vor fi ca…dracii din iad! De altfel, în vorbirea curentă, când cineva se comportă anormal, spunem că “ face ca dracul” sau “ ca toţi dracii”, “arată ca dracul” etc. O ocazie de “ a arăta ca dracul” sau de “ a face ca dracul” , printre multe altele, este şi Holloween.

Agenda Satanei de îndrăcire globală, transpusă în programele corect-politice, se numeşte “ agenda LGBTI” (I este pentru “ intersex” ,cei care sunt de toate sau de niciun fel), de factură neomarxistă, fiind promovată şi susţinută de cele mai înalte foruri internaţionale ONU, UNESCO, UE etc. (https://en.unesco.org/news/are-education-systems-lgbti-inclusive-unesco-teams-lgbt-youth-organization-find-out). UNESCO îşi propune chiar şi un termen de generalizare a educaţiei LGBTI, 2030! Avem un indiciu de când ar putea Dumnezeu să pună frâna , să scoată cheia din contact şi să oprească motorul definitiv istoriei…Big Crunch!

Obediente, guvernele iau toate măsurile pentru transpunerea în practică a agendei. În statele civilizate ( nu ca în România înapoiată!) lucrurile avansează rapid (https://www.pinknews.co.uk/2018/01/30/uk-government-will-push-ahead-with-lgbt-inclusive-sex-ed/).

Ṣi muşcând din momeli, ca din fructul oprit, ( fonduri, facilităţi, libertate de mişcare etc.) şi luând seama la avertizări ( nueluşa sancţiunilor), lumea cedează, cedează…, chiar şi cei mai aleşi dintre cei aleşi ( creştini). Avea dreptate acel părinte monah care spunea, că, în vremurile din urmă, monahii vor fi ca mirenii iar mirenii ca dracii. S-a întâmplat şi altădată ( şi se întâmplă!).

Creuzetul unui asemenea experiment global, al unei asemenea mutaţii este, fără tăgadă, Uniunea Europeană, “ desfrânata cea mare”, devenită patroană de bordel: “Şi a venit unul din cei şapte îngeri care aveau cele şapte cupe şi a grăit către mine, zicând: „Vino să-ţi arăt judecata Desfrânatei celei mari , care şade pe ape multe ,/cu care s'au desfrânat regii pământului, iar locuitorii pământului s'au îmbătat de vinul desfrânării ei“. (Apocalipsa 17,1-2)

Limbajul metaforic al Apocalipsei Sf.Ioan Teologul, devine tot mai străveziu…

Nicușor Gliga

Norwich/Anglia,   19 octombrie 2018

Sf. Prooroc Ioil; Sf. Mc. Uar, Felix pr. şi Eusebiu diac.; Sf. Cleopatra; Sf. Cuv. Ioan de la Rila    

Anexa:

Plângerea şi ameninţarea Europei

( Europa, în false călduri, e nervoasă că nu poate retrăi aventura tinereţii când Zeus, taur, o trecea marea pe spatele său)

Cu lifting, fard şi silicoane,

Amorul vechi n-are ecou?  

Tu, Zeus, nu mai eşti în toane

Că ai ajuns din taur ... bou!  

Voi da o lege-n Uniune,        

De reciclată nu mă placi,      

Tânăr, bătrân să se'mpreune

Boii cu boi şi vaci cu vaci!

  

(Nicuşor Gliga/23.11.2012)