CONTINUA TAIERILE ILEGALE DE PADURI! Dosar penal pentru tăiere ilegală și furt de arbori

Taieri ilegale arboriÎn aceste zile, în cadrul acţiunilor desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor la regimul silvic, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie rurală Brăești, împreună cu reprezentant al ocolului silvic, au depistat în flagrant delict un bărbat de 33 de ani, din Brăești, în timp ce sustrăgea mai multe segmente de material lemnos provenit în urma tăierii ilegale.
Din cercetări a reieşit că bănuitul ar fi tăiat și segmentat arbori de esenţă fag ce nu prezentau amprenta dispozitivului special de maarcat.


Materialul lemnos a fost predat reprezentanților silvici în vederea cubării și stabilirii prejudiciului.
Poliţiştii continuă cercetările pentru tăiere ilegală şi furt de arbori, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 46/2008 Codul silvic, pentru stabilirea întregii activității infracționale a bănuitului.
Tot ieri, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Mărăcineni au depistat în trafic un șofer de 26 de ani, din Vrancea, în timp ce transporta o cantitate mai mare de material lemnos decât cea înscrisă în avizul de transport.
Acesta a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.
De asemenea, polițiștii au confiscat materialul lemnos transportat în afara cadrului legal, pe care au predat-o reprezentanților ocolului silvic.

 

E.S.