VALURI DE INFRACTIUNI PE DRUMURILE PUBLICE! Pietonii, biciclistii si soferii vitezomani – in atentia oamenilor legii. Vezi aici amanunte!
Last Updated on 17/01/2024 by Iulian Gavriluta

politiste rutiere sexiÎn aceasta saptamana, in numai cateva ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 190 de sancțiuni contravenționale și au reţinut 21 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Aparatele radar amplasate au înregistrat 62 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 6 dintre conducătorii auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză– 157 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 32 de ani, din București, pe DN2 E85, în afara localității Poșta Câlnău.

Alte 15 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea priorității de trecere celor care aveau acest drept, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, pentru nerespectarea semnalului polițistului, pentru neprezentarea în termenul legal la unitatea de poliție în urma unui accident rutier din care au rezultat doar pagube materiale și celor ce au consumat alcool înainte de a se urca la volan.

Polițiștii rutieri au acționat şi pentru conştientizarea riscului rutier în cazul pietonilor și bicicliștilor. 41 de participanți la trafic din aceste categorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea regulilor de circulație.

24 de sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă, 9 sancțiuni au fost aplicate șoferilor ale căror autovehicule prezentau defecțiuni tehnice, dar şi alte 27 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 58.000 de lei.

Polițiștii au întocmit și un dosar penal în urma neregulilor constatate în trafic.

Este vorba despre un tânăr de 19 ani, din Breaza, ce a fost depistat de către polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Merei, în timp ce conducea o autoutilitară pe un drum din localitate.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că tânărul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fara permis de conducere, iar polițiștii continuă cercetările sub coordonarea parchetului.

Pentru o călătorie lipsită de evenimente neplăcute, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău recomandă conducătorilor auto adoptarea unei conduite preventive şi respectarea următoarelor sfaturi:

Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor, când partea este umedă!

Folosiţi luminile de întâlnire, inclusiv pe timpul zilei!

Acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz, pe vreme de ploaie, când din sensul opus se apropie alte vehicule. Câteva momente de circulaţie fără vizibilitate pot fi fatale!

Păstraţi o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul care circulă în faţă!

Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

 

R.F.