Polițiștii buzoieni au chestionat elevii, parintii si profesorii dintr-o scoala din judetul Buzau. Vezi aici de ce!

Politisti dialog elevi Smeeni BuzauÎn aceste zile, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat acțiuni     informativ-preventive la școlile gimnaziale Smeeni, Glodeanu-Siliștea și Padina.

Activitățile au avut ca scop prevenirea infracțiunilor comise cu violență în mediul școlar.

Elevilor le-a fost prezentată legislația referitoare la răspunderea penală a minorilor, comportamentul preventiv pe care trebuie să îl adopte și metode pentru combaterea diferitelor situații în care s-ar putea afla.

Polițiștii au răspuns întrebărilor adresate de elevi și le-au prezentat materiale sugestive, având drept obiectiv încurajarea acestora să adopte un comportament civilizat atât în incinta unităților de învățământ, cât și în afara acestora.

Activități de acest gen vor continua pe întreg parcursul anului școlar, siguranța elevilor reprezentând o prioritate pentru Inspectoratul de Poliție Județean Buzău.

         

Părinților/cadrelor didactice:

Ajutați-l pe copil să-și dezvolte abilități în ceea ce privește toleranța și empatia;

Încurajați comunicarea ca fiind cea mai eficientă metodă de rezolvare a conflictelor, atât în familie, cât și în școală;

Explicați-i că situațiile de agresiune în mediul școlar își găsesc rezolvarea prin sprijinul unui cadru didactic/consilier școlar/părinte sau, după caz, prin intervenția autorităților.

Copiilor:

Semnalați întotdeauna unui părinte/adult de încredere orice situație de violență fizică sau psihică la care ați fost victimă sau la care ați asistat în calitate de martor;

Nu încurajați comportamente violente în grupul de prieteni;

Evitați să răspundeți provocărilor folosind violența (fizică sau psihică);

Dacă sunteți victima unei agresiuni în mediul online (cyberbullying), solicitați imediat ajutorul unui părinte/adult de încredere, raportați comportamentul în mod oficial pe platforma respectivă și adresați-vă Poliției.

Atenție! Pentru a pune capăt bullyingului, agresiunea trebuie identificată, iar raportarea situațiilor în timp util este esențială!

 

E.S.