Sindicatul Europol: Da, ne-au pus politicienii să fugărim fermierii și transportatorii / Sunt create premisele unui nou „10 august”
Last Updated on 16/01/2024 by Iulian Gavriluta

politist cu arma protestSindicatul Europol a lansat acuzații foarte grave, susținând că se face presiune asupra polițiștilor pentru a-i împiedica pe protestatari să ajungă la guvern: „Le cerem polițiștilor/jandarmilor să refuze dispozițiile/ordinele ilegale și să nu facă compromisuri pentru a salva clasa politică și guvernanții de contactul cu realitatea din țară”

Sindicatul Europol a susținut duminică seara târziu că „politicienii” au pus polițiștii și jandarmii să oprească prin orice mijloace fermierii și transportatorii să intre în București și să îi împiedice să blocheze drumurile publice. „Coaliției de guvernământ îi este frică de democrație” și se folosește de oamenii legii pentru a intimida, au mai susținut reprezentanții polițiștilor.

Sindicatul Europol a afirmat că în aceste zile, când mai multă lume s-a solidarizat cu fermierii și transportatorii care protestează de aproape o săptămână, că s-a ajuns „într-una dintre cele mai penibile situații ca instituție”.

Sindicatul Europol a lansat acuzații foarte grave, susținând că se face presiune asupra polițiștilor pentru a-i împiedica pe protestatari să ajungă la guvern.

„Coaliției de guvernământ îi este frică de democrație și folosește polițiștii și jandarmii să intimideze cetățenii. În cazul de față fermierii și transportatorii. Sunt momente care ne aduc aminte de pandemie, cu ordonanțele militare ILEGALE și cu armata scoasă pe străzi, tot la intimidare. Din păcate, după acțiunile dispuse de ministrul Predoiu și secretarul de stat Despescu, sunt create premisele unui nou „10 august”.

Da, ne-au pus politicienii să fugărim fermierii și transportatorii. Să le blocăm accesul pe drumurile publice, să îi oprim ca nu cumva să ajungă în fața Guvernului, să-și exercite dreptul de a manifesta, prevăzut de art. 39 din Constituție. De ce facem referire tocmai la Constituție? Pentru că polițiștii și jandarmii, la începutul carierei JURĂ să apere Constituția, chiar cu prețul vieții!”, a susținut sindicatul Europol.

Europol arată cu degetul spre ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Bogdan Despescu, și chestor-șef de poliție Benone-Marian Matei, Inspectorul general al Poliției Române.

„Față de mii de polițiști s-a pus presiune în aceste zile să facă ORICE pentru a bloca fermierii pe drumurile publice. Și când spunem ORICE, ne referim inclusiv la situațiile în care le-au cerut să plaseze autospecialele perpendicular pe sensurile de deplasare de pe drumul public pentru ca protestatarii să nu poată să înainteze. Li s-a cerut polițiștilor să culeagă informații din orice sursă ca mai apoi să folosească orice canale pentru a-i bloca.

Evident, toate aceste demersuri sub ,,îndrumările ” amenințătoare ale unor șefi, slugi ale oamenilor politici, de regulă „împuterniciți” sau „desemnați” care nu cârâie în fața ordinelor venite din partea celor care ocupă funcții politice, respectiv Predoiu, secretarul de stat Despescu sau șeful Poliției Române, care ocupă tot o funcție politică, fiind numit de ministrul de interne în funcție”.

Sindicatul Europol a publicat și niște imagini despre care susține că sunt dovezi pentru ceea ce a afirmat despre șefii din MAI.

„În cele două imagini aveți dovada celor afirmate mai sus. În prima poză avem extras dintr-o procedură a poliției rutiere unde se stipulează INTERDICȚIA de a bloca drumul public cu autospeciala de poliție. În a doua poză sunt îndemnurile adj insp șef de la IPJ CS, cel care în trecut amenința polițiștii care și-au permis să îi sancționeze pe cei care transportau lemne ilegal, însă, de această dată le cere subalternilor săi, să culeagă informații, să îi urmărească și să îi blocheze pe cei care vor să manifeste pașnic. Totul în numele partidului!”, a mai scris Europol.

Sindicatul Europol le-a cerut polițiștilor și jandarmilor să refuze ordinele „ilegale” și au transmis cetățenilor să nu îi condamne pe oamenii legii aflați în stradă.

„Le cerem polițiștilor/jandarmilor să refuze dispozițiile/ordinele ilegale și să nu facă compromisuri pentru a salva clasa politică și guvernanții de contactul cu realitatea din țară. Nu vă sacrificați pentru guvernanții care nu au dat doi bani pe drepturile voastre, chiar de curând, când s-a pus problema aplicării legii salarizării. Pentru cetățenii care critică și condamnă polițiștii pe care îi văd în stradă, să știți că nu sunt ei de vină, ci șefii lor care îi obligă la aceste gesturi. Iar celor care ne conduc le spunem JOS LABELE de pe structurile MAI. Poliția și Jandarmeria sunt în slujba cetățenilor, nu a celor care azi ocupă vremelnic funcții politice de conducere în instituțiile statului”, au mai scris reprezentanții Europol.

SURSA: https://www.facebook.com/europolromania/posts/686445687008792?ref=embed_post