Reţinut pentru rănirea sau schingiuirea animalelor
Last Updated on 16/01/2024 by Iulian Gavriluta

caini abandonati barbat arestatLa data de 12 ianuarie a.c., poliţiştii din Buzău au fost sesizaţi cu privire la faptul că 5 pui de câine au fost lăsaţi de o persoană pe o stradă din municipiul Buzău.

Persoana a informat poliţiştii că a luat puii la domiciliul său, pentru a apela la un medic veterinar şi a le administra îngrijirile de urgenţă, astfel încât să le salveze viaţa.

În baza sesizării, verificările au fost preluate de către poliţiştii de la Biroul pentru Protecţia Animalelor, care au stabilit că persoana ce ar fi abandonat puii este un buzoian de 47 de ani.

Din investigaţii a reieşit că puii aveau vârsta de aproximativ 3-4 zile şi, alături de alţi 5 pui, aparţineau unei femele canine, ce trăieşte în curtea imobilului în care domiciliază bărbatul de 46 de ani.

Având în vedere că puii aveau vârste fragede, depindeau în totalitate de mamă şi condiţiile meteorologice erau caracterizate de temperaturi negative, poliţiştii au demarat cercetări, sub coordonarea parchetului, pentru săvârşirea infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor.

Totodată, au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, faţă de bărbatul care i-ar fi abandonat.

Căţeii au fost reuniţi cu mama şi cu ceilalţi pui, fiind plasaţi cu toţii în adăpost, pentru a beneficia de îngrijire corespunzătoare.

 

E.S.