Intervenție de amploare a pirotehniștilor buzoieni
Last Updated on 16/01/2024 by Iulian Gavriluta

Proiectil descoperite ISU BuzauAnul 2024 a debutat cu o misiune considerabilă pentru echipajul pirotehnic al ISU Buzău!

În această dimineață, în timp ce efectuau lucrări de excavare pe raza municipiului Râmnicu Sărat, angajații unei societăți au descoperit ceea ce păreau a fi proiectile îngropate provenite, cel mai probabil, din cel de-al Doilea Război Mondial.

Lucrările s-au oprit iar muncitorii au apelat serviciul unic de urgență ???. Sosiți la fața locului, pirotehniștii buzoieni au demarat în siguranță procedurile de asanare a terenului, identificând pe parcursul a patru ore un număr impresionant de proiectile și dispozitive explozive.

Pe timpul cercetării amănunțite a zonei, specialiștii au identificat ???? obiecte de muniție, fiind vorba de cel mai mare depozit de muniție subteran identificat în ultimii ani pe raza județului Buzău.

Ulterior întocmirii documentelor la fața locului, echipajul pirotehnic al inspectoratului a transportat muniția în condiții de siguranță la depozitul special destinat unde va rămâne până la executarea procedurilor de distrugere.

⚠️ Atenționăm populația că în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active și, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii.

⚠️ Persoanele care găsesc elemente de muniţie neexplodate au obligaţia de a apela numărul unic 112, pentru a anunţa evenimentul. Efectuarea acestui anunţ NU implică cu nimic cetăţeanul, însă neinformarea autorităţilor se sancţionează potrivit legislaţiei în vigoare!

#ISUBUZĂU #PIROTEHNIC #SIGURANȚĂ

 

I.G.

 

SURSA: ISU Buzau