Furturi si distrugeri repetate. Reținuți pentru tentativă la furt calificat
Last Updated on 16/01/2024 by Iulian Gavriluta

retnuti furturi distrugereÎn ziua 14 ianuarie a.c, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Buzău au reținut principalii bănuiți în cazul unei fapte de tentativă la furt calificat, doi bărbați de 44, respectiv 49 de ani, din Teleorman.

Fapta a fost sesizată de către agentul de pază al unei societăți comerciale, ulterior aceștia fiind prinși în flagrant de către patrula mixtă formată din polițist si jandarm.

În urma investigațiilor efectuate de polițiști a reieşit că, în seara zilei de 14 ianuarie a.c, bănuiții ar fi forțat plasa de protecție a unui geam și ar fi pătruns în incinta unei hale dezafectate cu scopul de a sustrage mai multe bunuri.

Față de bănuiți fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la furt calificat, urmând ca astăzi, 15 ianuarie, să fie prezentați parchetului cu propunerea arestării preventive.    

•        

Bănuit de furt calificat reținut de polițiști

În ziua de 12 ianuarie a.c., polițiștii de investigații criminale de la Poliţia municipiului Buzău au identificat şi depistat principalul bănuit în cazul mai multor infracțiuni de furt calificat, stabilind că este vorba despre un bărbat de 39 de ani, din Buzău.

Faptele au fost sesizate în luna ianuarie a.c., de către reprezentanții aceleiași societăți comerciale.

Din cercetările efectuate a reieşit că bănuitul ar fi profitat de neatenţia angajaţilor şi ar fi sustras produse pentru întreţinerea şi curăţarea autovehiculelor.

Din investigaţii a reieşit că buzoianul este principalul bănuit şi în cazul altor două furturi similare.

În urma probatoriului administrat, față de bărbat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infacționale a bănuitului.

•        

Bănuit de furt identificat de poliţişti

         În ziua de 14 ianuarie a.c., în urma activităţilor desfăşurate de poliţişti de la Secţia de poliţie rurală Mărăcineni în cazul unui furt din curtea locuinţei, a fost identificată principala bănuită – o femeie de 52 de ani, din Săgeata.

Fapta a fost sesizată poliției în data de 7 ianuarie a.c., de către proprietarul imobilului – un bărbat de 34 de ani, din Săgeata, care a precizat că i-au fost sustrase materiale de construcţii, depozitate în urma modernizării locuinţei.

În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit faptul că femeia ar fi profitat că locuinţa este în curs de renovare şi spaţiile nu sunt asigurate corespunzător.

          În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii de furt calificat pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitei.

•        

Cercetat pentru distrugere

În urma activităţilor efectuate, poliţiştii de la Secţia de poliţie rurală Grebănu au identificat principalul bănuit în cazul unei infracțiuni de distrugere.

Fapta a fost sesizată poliției la data de 1 ianuarie a.c., în jurul orei 16.00, de către proprietarul unui imobil, în vârstă de 37 de ani, din Grebănu.

Apelantul a sesizat că o persoană i-a provocat distrugeri la autoturismul parcat în faţa imobilului, la uşa de acces în locuinţă, dar şi la un aparat de cafea amplasat la intrare, prin utilizarea de articole pirotehnice.

Prejudiciul a fost estimat la 5600 de lei, acesta fiind recuperat şi restituit părţii vătămate.

Din cercetări a reieşit că principalul bănuit este un bărbat de 48 de ani, din Râmnicu Sărat.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, sub coordonarea parchetului.

•        

Cercetată de polițiști pentru furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice

În ziua de 14 ianuarie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au depistat principalul bănuit în cazul unui furt în scop de folosinţă, o femeie de 29 de ani, din Prahova.

Polițiștii au fost sesizați în aceeași zi cu privire la faptul că o persoană ar fi sustras un autovehicul din fața unui restaurant.

Din cercetările efectuate de către poliţişti s-a stabilit că, în ziua de 14 ianuarie a.c., membrul unei formații muzicale a lăsat un autovehicul pornit și neasigurat în fața unui restaurant. Bănuita ar fi profitat de neglijența acestuia, ar fi sustras autovehiculul, pe care l-ar fi condus până la o unitate hotelieră, pe traseul parcurs fiind implicată şi într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

În urma investigațiilor, polițiștii au identificat-o și depistat-o pe tânără. Întrucat emana halenă alcoolica, a fost testată cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Prahoveanca a fost condusă la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bănuitei.

 

Ecaterina Stroescu