Furt de arbori”, cu caruta…la Cernatesti. Controale în trafic pe linie silvică efectuate de polițiști
Last Updated on 16/01/2024 by Iulian Gavriluta

caruta furat lemnÎn data de 13 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Beceni au desfăşurat activităţi de verificare a respectării prevederilor legale în domeniul transportului de material lemnos.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au depistat pe un drum de exploatație agricolă, pe raza localității Cernătești, doi localnici în vârstă de 26 și 32 de ani, care transportau material lemnos din specia răsinoase cu atelajul hipo, respectiv autoutilitara.

Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că, în ambele cazuri, persoanele nu dețineau documente de provenineță.

Cei doi bărbați au fost sancţionați contravenţional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Totodată, în aceeași zi, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Grebănu au depistat un alt bărbat, din Topliceni, pe DJ 220, în Murgești, în timp ce transporta cu autoutilitara material lemnos. În urma verificărilor specifice, poliţiştii au constatat că există neconcordanţe cu privire la specia de lemn înscrisă în documente şi cea transportată efectiv.

Şi în acest caz, persoana a fost sancţionată, conform aceluiaşi cadru normativ.

În total, polițiștii au confiscat aproximativ 5 metri cubi de material lemnos, pe care i-au predat reprezentanților ocolului silvic.