Ziua Culturii Naționale marcată de Teatrul „George Ciprian”si Muzeul Judetean Buzau! Vezi aici amanunte interesante despre evenimente!

Ziua Culturii Nationale 2024 BuzauZiua Culturii Nationale la Teatrul George Ciprian:

Din dorința de a fi împreună, Teatrul „George Ciprian” împreună cu Liceul de Artă „Margareta Sterian” a organizat și anul acesta un dublu eveniment pentru a sărbători Ziua Culturii Naționale.


Pe 15 ianuarie, de la ora 11.00, publicul iubitor de muzică și poezie, dar nu numai, este invitat la Teatrul „George Ciprian, sala „Paul Ioachim”, pentru un recital excepțional de muzică și poezie!
Momentele vor fi susținute de elevi și profesori ai Liceului de Arte „Margareta Sterian”. ACCESUL ESTE GRATUIT!
Biletele se găsesc online sau fizic la Teatrul George Ciprian!
Tot pe 15 ianuarie, începând cu ora 9:00, vor fi disponibile ONLINE, spre vizionare cu ACCES GRATUIT pentru 24 de ore, 5 spectacole ale unor dramaturgi români, producții proprii Teatrul „George Ciprian”.

Spectacolele GRATUITE vor fi disponibile pe pagina de YouTube a Teatrului „George Ciprian” și pot fi urmărite ONLINE de luni, 15 ianuarie, ora 9:00 până marți, 16 ianuarie, ora 9:00.
Lista spectacolelor ce pot fi urmărite ONLINE

Spectacolele vor fi disponibile pe pagina de YouTube a Teatrului „George Ciprian”. Abonează-te (SUBSCRIBE) pentru a primi notificări despre eveniment!
https://www.youtube.com/channel/UCLNHA_FBMkDmOo7DxM-A_iA 

Mai multe informații cu privire la spectacole și bilete găsiți pe site-ul www.teatrulgeorgeciprian.ro

 

Ziua Culturii Nationala la Muzeul Judetean Buzau

 

Ca în fiecare an, Muzeul Județean Buzău invită publicul la o întâlnire formală, pentru a prezenta raportul sintetic al activităților din anul precedent, a programelor și proiectelor implementate, precum și lansarea Ofertei culturale, educative și științifice pentru anul în curs. Momentul 15 ianuarie reprezintă pentru Muzeul Județean Buzău oportunitatea de a comunica public, centralizat, evoluția instituției și de a prezenta rezultatele acțiunilor științifice, de cercetare și de valorificare ale patrimoniului cultural național administrat.

Programul evenimentelor:

- Conferința de presă anuală a Muzeului Județean Buzău și lansarea Ofertei culturale, educative și științifice pentru anul 2024.

- Lansare de carte științifică

          a) Mousaios, nr. XXVI/2023 – revistă de studii și articole de arheologie, una dintre publicațiile importante la nivel național. Numărul din acest an cuprinde materiale legate de rezultatele cercetărilor arheologice de pe teritoriul județului Buzău (Cârlomănești, Pietroasa Mică, Coțatcu și Lipia), semnate de colectivul de arheologi al muzeului nostru, dar și studii și materiale semnate de alți specialiști din țară.

          b) Bibliografia Numismatică a județului Buzău, autor dr. Marius Neculae – volumul reprezintă un instrument de lucru foarte util specialiștilor în domeniu, dar și pasionaților de numismatică, și a apărut în seria Biblioteca Mousaios, nr. 18.

          c) Așezarea neo-eneolitică de la Aldeni-Gurguiul Balaurului, jud. Buzău . O reevaluare interdisciplinară, autor dr. Cristian Eduard Ștefan – lucrare științifică ce tratează în lumina noilor studii aplicabile astăzi în arheologie un lot de materiale descoperite la jumătatea secolului trecut în situl de la Aldeni, din județul Buzău . Volumul a apărut în seria Biblioteca Mousaios, nr. 19.

– Vernisajul expoziției temporare ”Descoperiri arheologice recente pe teritoriul județului Buzău ”, ed. a VI-a. Conceptul inițiat în anul 2019 are scopul de a prezenta publicului o parte dintre descoperirile de interes arheologic de pe teritoriul județului Buzău . Provenite din cercetări sistematice, prestări de servicii arheologice sau descoperiri întâmplătoare, artefactele parcurg un drum foarte lung de la stadiul de descoperiri până la acela de exponate. Prin efortul susținut al Laboratorului de restaurare al Muzeului Județean Buzău, al conservatorilor și arheologilor instituției această expunere este posibilă și aduce în atenție unele dintre componentele principale ale activității unui muzeu, anume activitatea de cercetare științifică, de restaurare și de conservare.

– Prezentarea publică a donației ”Grigore Patrichi-Smulți”. Anul 2023 a fost un an foarte important pentru muzeul nostru, din punct de vedere al îmbogățirii patrimoniului propriu, în cadrul sectorului Artă. Spre finele anului instituția noastră a fost aleasă spre a fi deținătoarea unei impresionante colecții de artă compusă din obiecte semnate Grigore Patrichi-Smulți. Artist de marcă a celei de-a doua jumătăți a secolului trecut, Patrichi-Smulți se numără printre creatorii operelor de la Muzeul în aer liber ”Tabăra Măgura”.