INCOTRO NE INDREPTAM? VIDEO – Fără precedent. Cunoscută protestatară săltată de Poliţie din casă pentru o postare pe Facebook
Last Updated on 15/01/2024 by Iulian Gavriluta

Angi Serban arestata protest transportatoriCunoscuta activistă civică Angi Şerban, de la Corupţia Ucide, acuză că a fost ridicată efectiv din casă, din pat, de către Poliţie, pentru o postare pe Facebook.

Mai grav, protestatara susţine că a fost luată de la o adresă la care nu domiciliază, deci practic Poliţia nu avea de unde să ştie decât dacă ar fi fost urmărită.

Potrivit informaţiilor noastre, Angi Şerban a fost ridicată pentru o postare pe Facebook. În postare ea atrage atenţia că la protestul transportatorilor apare un om în uniformă cu armă şi intreabă dacă în atare situaţie nu e normal să iasă şi poporul cu "cocktailul". Vedeţi postarea mai jos.

Redăm anunţul făcut de Angi Şerban pe Facebook:

"M-a luat Poliţia Română de la o adresă la care nu domiciliez, cu mandat de aducere pentru instigare publică.

M-au dus la Secţia 13 şi acum la Secţia 18. Mă plimbă între secţii.

Domnule Cătălin Predoiu, de unde ştie poliţia unde dormeam în kwrwl gol mai devreme?

Îmi ascultă Ministerul Afacerilor Interne, România telefonul fără mandat?" a transmis Angi Şerban.

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video.

Later edit: Mai mulţi protestatari s-au strâns în faţa secţiei de Poliţie unde e audiată Angi Şerban, pentru a îşi exprima susţinerea faţă de aceasta şi indignarea faţă de modul în care a acţionat Poliţia Română.

Contactată de Epoch Times, Poliţia a transmis că s-a autosesizat în urma postării protestatarei şi a dus-o la secţe pentru cercetări, ea fiind acuzată de instigare publică.

"La data de 14 ianuarie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 18 Poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la infracţiunea de ,,instigarea publică la săvârşirea de infracţiuni”.

În fapt, la data de 14 ianuarie 2024, în mediul online, prin intermediul unei reţele de socializare, a fost postat un mesaj, care instiga la săvârşirea de infracţiuni.

În urma activităţilor specifice efectuate de către poliţişti, a fost identificată persoana care administrează contul de pe respectiva reţea de socializare.

În urma relaţionării cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, a fost emis un mandat de aducere, pe numele femeii, în vârstă de 36 de ani.

Astfel, în baza mandatului de aducere, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei 13 Poliţie, aceasta a fost condusă la sediul subunităţii de poliţie, în vederea audierii.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 18 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “instigarea publică”, faptă prevăzută de articolul 368 din Codul Penal.

Ce a scris  pe FACEBOOK inainte si dupa arestare Angi Serban:

 

Ministerul Afacerilor Interne, Romania de ce stă băiatul ăsta cu pușca printre protestatari?

E cumva ea îndreptată către mașina aia mică?

De când am ieșit din democrație și am intrat în dictatură militară?

Să ieșiți public să ne explicați ce caută trupele speciale acolo!

De urgență!

Și aș mai avea o întrebare: Dacă în democrație, la un protest pașnic iese poliția cu pușca, nu cumva e legitim să iasă și poporul cu cocktailu'?

M-a luat Poliția Română de la o adresa la care nu domiciliez, cu mandat de aducere pentru instigare publică.

M-au dus la Secția 13 și acum la Secția 18. Mă plimbă între secții.

Domnule Cătălin Predoiu, de unde știe poliția unde dormeam în kwrwl gol mai devreme?

Îmi ascultă Ministerul Afacerilor Interne, Romania telefonul fără mandat?

Haideți să vă povestesc cum mi-au fost încălcate drepturile civile în seara asta și cum am fost adusă la poliție cu mandat pentru o postare pe Facebook în care criticam amenințarea cu arma de către poliție a cetățenilor care protestează pașnic.

Menționez că am fost săltată de la o altă adresă decât cea de domiciliu, amprentată, controlată corporal ca pe criminali!

Am fost săltată în seara asta (14.01) de la o altă adresă decât cea din buletin de către Poliția Română, dusă la secția 18, percheziționată la chiloți, sutien și ciorapi, amprentată, fotografiată (mugshot), măsurată, analizată, notată în registrul de infractori pentru că am îndrăznit în democrație să pun o întrebare legitimă cu privire la amenințarea cu arma săvârșită de un polițist la adresa protestatarilor pașnici.

Postarea am făcut-o pe Fb la ora 11:00, iar la ora 17:15 am fost săltată cu mandat de aducere și plimbată cu girofarul între secții.

Sunt acuzată de către Poliția Română de instigare publică.

Total nerealist și interpretat cu rea voință!

Revin.

(Facebook - Angi Serban)

 

SURSA: https://epochtimes-romania.com/news/fara-precedent-cunoscuta-protestatara-saltata-de-politie-din-casa-pentru-o-postare-pe-facebook---350893?fbclid=IwAR0dkwS8y21cGEZc60MNbky09WDjz1k_IqG6hS1Y-DeSrdrDsYumIlcUlew