Este in mare trend o RETETA INEDITA de CAFEA CU UNT. De ce este bine sa pui putin unt in licoarea diminetii?
Last Updated on 14/01/2024 by Iulian Gavriluta

Cafea cu untFie ca o preferi acasa, in cana sau pe fuga, spre job, de la automat. Oricum ar fi, cafeaua este pentru multi activarea suprema pentru o noua zi. Untul este ultima gaselnita in materie de asortat aroma cafelei. Pe langa aportul de gust intens pe care il aduce, se pare ca untul in cafea ajuta la scaderea in greutate.

 

Desi untul de masa si untul de cocos nu insotesc peste tot cafeaua acolo unde o bem, cele 2 sunt perfecte cand sunt asociate cu licoarea diminetii.

Sanatatea din ceasca

Consumul de cafea reduce posibilitatea aparitiei cancerului cu pana la 50% si a diabetului cu pana la 7%. De asemenea, actioneaza impotriva germenilor care favorizeaza aparitia mirosurilor neplacute din gura. Cafeaua cu unt ajuta la curatarea arterelor si imbunatatirea functiilor cerebrale. Studiile arata ca nu exista alta sursa mai mare de antioxidanti decat cafeaua. La ce buni acesti antioxidanti despre care toata lumea vorbeste? Zilnic consumam substante care contin radicali liberi ce ne-ar putea afecta sanatatea. Antioxidantii actioneaza prin a neutraliza acesti radicali liberi. Mixul aromat reduce grasimea corporala si nevoia de a consuma zahar, fiind in sine o mica gustare. Insasi amestecul minune are o aroma diferita care nu mai cere adaos de zahar sau indulcitori. Nu dureaza decat 20 de secunde pentru a experimenta un mic rasfat.

Iata reteta minune:

– 500 ml de cafea preparata ( preferabil de origine bio)

– in jur de 100 g de unt bio, fara sare

– putin ulei de cocos/palmier

– o lingurita sirop agave sau zahar brun

Se pune tot in blender, mai putin siropul de agave/ zaharul brun. Dupa ce s-au mixat, se pune amestecul intr-o cana si se adauga si zaharul.