Facebook face schimbări: Modificările aduse de Meta care te vor afecta pe tine, dar mai mult, pe adolescenți
Last Updated on 12/01/2024 by Iulian Gavriluta

facebook face schimbari modificarile aduse de metaMeta, compania din spatele Instagram și Facebook, a anunțat o actualizare semnificativă a confidențialității, menită să protejeze utilizatorii adolescenți. Această actualizare vine în urma unor procese recente și extinde măsurile existente de control al conținutului.

Noile modificări vor ascunde conținutul legat de automutilare, violență grafică, tulburări alimentare și alte subiecte dăunătoare pentru adolescenți. Chiar dacă un adolescent urmărește un cont care împărtășește un astfel de conținut, acesta va fi restricționat în feed-urile și în Stories.

În schimb, aceștia vor fi direcționați către „resurse de experți” atunci când caută aceste subiecte. Meta s-a consultat cu experți specializați în mintea adolescenților pentru a determina ce conținut să blocheze.

Pe lângă faptul că va ascunde conținutul dăunător, Meta va plasa automat utilizatorii adolescenți existenți în setările de control cele mai restrictive. Acest lucru depășește o actualizare anterioară care se aplica doar utilizatorilor noi.

Aceste setări, cunoscute sub numele de „Sensitive Content Control” pe Instagram și Facebook, nu pot fi scoase din ele. În plus, Meta va trimite notificări push adolescenților, îndemnându-i să își actualizeze setările de confidențialitate.

Astfel, vor fi activate setările recomandate care restricționează cine le poate reposta conținutul, îi poate eticheta sau menționa, le poate trimite mesaje și le poate lăsa comentarii ofensatoare. Aceste actualizări fac parte din eforturile continue ale Meta de a proteja utilizatorii adolescenți.

În 2022, aceștia au introdus măsuri pentru a plasa utilizatorii sub 16 ani în cele mai restrictive setări de conținut și au implementat o funcție pentru a împiedica adulții suspecți să trimită mesaje adolescenților. Mai recent, au limitat anunțurile targetate în funcție de sex pentru adolescenți.

Această ultimă actualizare de confidențialitate de la Meta are ca scop protejarea în continuare a adolescenților care le folosesc platformele. Aceste măsuri vor contribui la crearea unui mediu online mai sigur pentru tinerii utilizatori și vor asigura accesul acestora la conținut și resurse adecvate.

 

SURSE: Meta, Instagram, Incredibilia