Infractiunile rutiere nu tin cont de gen sau varsta! Vezi aici cu ce s-au confruntat politistii rutieri in numai cateva ore!
Last Updated on 11/01/2024 by Iulian Gavriluta

politiste rutiereÎn aceste zile, in numai cateva ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 101 sancțiuni contravenționale și au reţinut 19 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Aparatele radar amplasate au înregistrat 17 autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 4 dintre conducătorii auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.

Cu cea mai mare viteză– 121 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unei femei de 47 de ani, din Buzău, pe DN2 E85, în localitatea Cioranca.

Alte 15 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea priorității de trecere atât a pietonilor cât și a autovehiculelor, pentru neprezentarea în termenul legal la unitatea de poliție în urma unui eveniment din care au rezultat doar pagube materiale și pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului.

Polițiștii rutieri au acționat şi pentru conştientizarea riscului rutier în cazul pietonilor și bicicliștilor. 11 participanți la trafic din aceste categorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea regulilor de circulație.

24 de sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă, dar şi alte 21 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 24.000 de lei.

Pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, poliţiştii au efectuat peste 120 de testări cu aparatele etilotest/drugtest, într-un caz fiind indicat consumul de substanțe psihoactive.

Este cazul unui tânăr de 26 de ani, din Pogoanele, care a fost depistat de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Pogoanele pe o stradă din localitate.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

RECOMANDĂRI ÎN ATENŢIA CONDUCĂTORILOR AUTO:

Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!

Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic!

Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;

Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

 

E.S.