Reținut pentru fals informatic, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

fals informatic carti identitate jocuri d norocÎn ziua de 8 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au reținut principalul bănuit în cazul mai multor infracțiuni de fals informatic, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Din cercetări s-a sabilit faptul că bănuitul, un tânăr de 24 de ani, din Cochirleanca, ar fi creat și utilizat mai multe conturi fictive pe platforma unei societăți comerciale, cu obiect de activitate jocurile de noroc, folosind cărțile de identitate a trei persoane. De asemenea, folosind cardurile bancare a altor 4 persoane, a efectuat 66 de tranzacții financiare online pentru a-și alimenta cu bani conturile create pe platformă.

Activitatea infracţională s-ar fi desfăşurat în perioada 2021-2022.

Prejudiciul, peste 8000 de lei, a fost recuperat de polițiști și predat persoanei vătămate.

Față de bănuit a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals informatic, accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni finanicare în mod fraudulos în vederea stabilirii întregii activități infrațcionale a bănuiului.

Astăzi, 9 ianuarie, urmează să fie prezentat unității de parchet pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

 

E.S.