HAIR REDIVIVUS BUZAU anunta pentru aceasta saptamina demararea mobilitatii lucratorilor de tineret “JUST THINK ABOUT THIS“
Last Updated on 10/01/2024 by Iulian Gavriluta

Hair redivivus BuzauAsociatia HAIR REDIVIVUS BUZAU anunta pentru aceasta saptamina demararea mobilitatii lucratorilor de tineret “JUST THINK ABOUT THIS“ in cadrul actiunii KA 151 – mobilitati ale tinerilor - a programului Erasmus + activitatile urmind a avea loc in perioada 12 -21 ianuarie 2024 la Sarata Monteoru si Buzau.

Cursul raspunde la nevoile identificate in urma sondajelor adresate partenerilor pentru a stabili prioritatile strategiei organizatiei pentru urmatorii 4 ani, gindirea critica ocupind un loc important in problemele cu care se confrunta partenerii nostri si comunitatile lor Lucratorii de tineret si tinerii sint manipulati de media, atrasi in capcanele propagandei si nu au puterea de a procesa si discerne volumul mare de informatie cu care se confrunta.

Scopul proiectului este de a furniza lucratorilor de tineret metode si instrumente de dezvoltare a gindirii critice in munca cu tinerii.

Parteneriatul este constituit din 38 de participanti din 18 asociatii din 16 tari. Cursul va fi condus de o echipa de 4 experti cu experienta relevanta in tematica.

Metodologia este variata, dinamica si foloseste instrumente si tehnici de educatie nonformala fie experimentate de asociatia noastra fie propuse de parteneri si adaptate tematicii. Cele mai importante metode vor fi prezentari,dezbateri, joc de rol,teatru forum si creatie video

               Agenda mobilitatii cuprinde activitati de introducere a participantilor si a tematicii (definitii,concepte,terminologie) urmate de 7 sesiuni cu metode diferite de abordare a gindirii critice si stirilor false.Sesiunea principala va avea loc in 3 ateliere paralele si va produce 2 piese de teatru forum, o revista si materiale promotionale si 3 filme.

Activitatile de diseminare a produselor finale vor fi sustinute de participanti si parteneri in asociatii,comunitati,in retelele sociale.

HAIR REDIVIVUS BUZAU este o structura de tineret acreditata de Agentia Nationala care sprijina proiecte si initiative de si pentru tineret.Pentru detalii despre acest proiect si alte aspecte din activitatea noastra va rugam sa ne contactati la toleainaction@gmail.com

Jurnalul proiectului si fotografii vor fi disponibile pe pagina facebook a proiectului https://www.facebook.com/profile.php?id=61555330055804 si in retelele sociale ale partenerilor.

 

I.G.