VA MAI ADUCETI AMINTE DE “DESCINDEREA” ANCAI ALEXANDRESCU SI MANIPULAREA CU ASA ZIS-A EI ANCHETA LA BUZAU? Ei sunt „statul paralel”. Fost ofiter SIE, dezvaluiri: „Anca Alexandrescu a fost racolata ca informatoare pentru SIE”

Anca Alexandrescu Realitatea Plus PSDVa mai aduceti aminte ca spuneam in News Buzau despre manipularea asa zisei anchete de la Buzau facuta la comanda de Anca Alexandrescu de la Realitatea Plus? Cum a “descins” ea la noi si a simulat o ancheta intr-o emisiune unde a invitat doar pe cine a vrut ea, alaturi de pseudojurnalisti si oficiali din PSD Buzau? Va spuneam de atunci ca este o cacealma si o manipulare ordinara…iata noi amanunte despre asta….

Consilierul de comunicare al premierului, Anca Alexandrescu, este „informatoare” a SIE, acuza Cornel Nemetzi, fost ofiter al SIE intr-o carte publicata in anul 2013.

In 2013, editura Marist a publicat memoriile unui fost ofiter de spionaj, Cornel Nemetzi, care inainte de 1989 a lucrat in Directia de Informatii Externe, iar ulterior in SIE.  

In cartea „Ultimul curier ilegal”, colonelul in rezerva Cornel Nemetzi, fost sef al serviciului de spionaj pe Europa din cadrul SIE in perioada aprilie 1990 – decembrie 1997, scrie ca Anca Alexandrescu a fost racolata ca „informatoare” pentru SIE.

Dezvaluirea a fost facuta intr-un pasaj dedicat lui Dan Andronic, fostul sot al Ancai Alexandrescu. Nemetzi spune ca Andronic a fost racolat in SIE de catre unchiul sau, generalul SIE Cornel Biris. „Chiar inainte cu cativa ani de campanie electorala, Piticu l-a folosit pe nepotul sotiei sale, ajuns redactor -sef la un cotidian central, in publicarea de articole defaimatoare la adresa politicienilor de centru-dreapta sau pentru sustragerea din redactie de a unor materiale, scrisori etc prin care se denuntau diferite actiuni ale fostei securitatii sau ale SIE”, scrie Nemetzi.

„Piticu” este generalul SIE Corneliu Biris, care ar fi fratele mamei lui Andronic. Numele lui Andronic nu apare, dar el este singura persoana care corespunde elementelor oferite de fostul ofiter SIE.

Nemetzi mai sugereaza ca si sotia de la acel moment a lui Andronic, Anca Alexandrescu, ar fi fost racolata de SIE. „Pentru serviciile prestate, nepotul a fost facut ‘asociat’ , adica informator platit permanent si trecut in legatura unui subordonat, care a recrutat-o apoi si pe proaspata sotie a redactorului, fiica unui cunoscut ziarist. Cei doi soti au format astfel ‘un cuplu de asociati’, fiecare cunoscand calitatea de informator a celuilat. Din pacate casatoria celor doi nu a durat prea mult, instruit si dirijat de organele de informatii asociatul a reusit sa se remarce in domeniul politic, ajungand sa consilieze ulterior diferiti politicieni liberali si socialisti foarte cunoscuti si chiar sa conduca campanii electorale. Fosta sotie a asociatului s-a implicat si ea in cercurile politice fiind purtatoare de cuvant a unor organizatii sau sefa de cabinet a unor politicieni”, mai scrie Nemetzi.

Anca Alexandrescu a lucrat pentru Adrian Nastase, Victor Ponta, Liviu Dragnea iar acum este omul de baza al Vioricai Dancila.

Telecomanda lui Dragnea. Cine este personajul prin intermediul caruia seful PSD controleaza fiecare pas si fiecare vorba a Vioricai Dancila

Este o prezenta nelipsita de langa Viorica Dancila. Sta lipita de premier ca timbrul de scrisoare, o vedem la fiecare eveniment oficial, la fiecare iesire publica a Vioricai Dancila stand alaturi de aceasta si soptindu-i mai tot timpul ce sa spuna sau ce sa faca. Oficial este consilier onorific al premierului, in realitate este persoana prin care Liviu Dragnea controleaza chiar si modul in care premierul respira. Este vorba despre Anca Alexandrescu.

Anca Alexandrescu a fost numita consilier onorific al premierului Dancila la inceputul lunii februarie. Desi este neretribuita, Alexandrescu munceste din greu sa se asigure ca Dancila nu iese din cuvantul lui Dragnea.

Pana cand a ajuns la cabinetul premierului, ea a lucrat pentru presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, ocupandu-se de imagine si comunicare. Asa cum acum apare tot timpul langa Dancila, Alexandrescu era nelipsita de langa Dragnea in timpul aparitiilor publice ale acestuia. Insa nu isi permitea sa ii ofere sfaturi in public, asa cum face acum cu Dancila.

Anca Alexandrescu este fiica jurnalistului Horia Alexandrescu, un mare admirator al lui Ion Iliescu. Horia Alexandrescu era una dintre prezentele nelipsite din avionul prezidential in timpul deplasarilor externe ale lui Iliescu, fiind ridiculizat deseori de colegii de breasla, care l-au numit „piscotar”. Fiica sa a evoluat si ea in umbra marelui partid. In timpul regimului autoritar al lui Adrian Nastase, Anca Alexandrescu fost unul dintre oamenii de baza ai acestuia, ea coordonand activitatea de comunicare a guvernului.

Aceeasi activitate a avut-o si in perioada Guvernului Ponta. In plus, in timpul guvernarii Ponta, firma Ancai Alexandrescu, Monitoring Media, s-a ocupat de imaginea Ministerului Dezvoltarii, care la acea vreme era condus de Liviu Dragnea.

Dupa caderea Guvernului Ponta, partidul a avut grija de Alexandrescu, aceasta obtinand o foarte bine retribuita pozitie, director de comunicare, in cadrul KazMunayGas (Rompetrol).

Revenirea in forta a PSD la putere a readus-o si pe Anca Alexandrescu in prim planul politicii. Dragnea a angajat-o ca sfatuitor de baza la cancelaria Camerei Deputatilor, avand grija sa ascunda informatiile despre averea acesteia.

„Probabil ca sa nu ne speriam: in numai patru luni si doar de la o singura firma, Anca Alexandrescu a incasat peste 114.000 de lei. De la Rompetrol (KMGI – adica KazMunay Group International), consiliera lui Dragnea nu ne-a zis cat a luat. Si nici de la muribunda de stat IOR (care numai anul trecut a avut pierderi de 1,5 milioane de lei), unde a fost membru in CA pana in noiembrie 2016 (ce e drept, nu intelegem cum a supravietuit ea acolo, la firma statului, pe mandat al guvernarii tehnocrate, dar treaca; sau nu?)”, scria jurnalistul Catalin Prisacariu, pe blogul sau, in noiembrie 2017.

Declaratia de avere a Ancai Alexandrescu este in continuare un secret bine pastrat, aceasta nefiind facuta publica.

Anca Alexandrescu a fost casatorita cu Dan Andronic, patron de fatada al EVZ si actual inculpat in mai multe dosare DNA.

SURSA: https://www.aktual24.ro/telecomanda-lui-dragnea-cine-este-personajul-prin-intermediul-caruia-seful-psd-controleaza-fiecare-pas-si-fiecare-vorba-vioricai-dancila/

 

avere