Razii cu mascati in Merei si Berca. Ce au cautat politistii?
Last Updated on 09/01/2024 by Iulian Gavriluta

controale politie raziiÎn aceste zile, polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Buzău și Secțiilor de poliție rurală Merei și Berca, împreună cu jandarmi, au desfăşurat acţiuni pentru menţinerea climatului de siguranţă publică, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale, prevenirea ilegalităţilor ce se pot comite în perimetrul stradal, dar şi prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate și verificate în bazele de date peste 300 de persoane.

Polițiștii au oprit în trafic pentru control peste 210 autovehicule şi au făcut peste 160 de testări cu aparatul etilotest.

Au fost aplicate 80 de sancțiuni contravenționale, dintre care 57 pentru nerespectarea regulilor de circulație conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 21 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 2 pentru nerespectarea Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Valoarea totală a sancțiunilor este de 29.445 de lei.

În cadrul acțiunilor, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Berca au depistat în trafic un bărbat de 43 de ani, din Berca, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest s-a înregistrat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost transportat la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre bilogocie în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

 

E.S.