Poliţiştii au depistat o persoană care s-a rătăcit şi au condus-o la destinaţie, în siguranţă.
Last Updated on 09/01/2024 by Iulian Gavriluta

persoana ratacita pe camp BuzauSâmbătă seară, 6 ianuarie a.c., în jurul orei 22.00, un bărbat de 43 de ani, din Brăeşti, a apelat 112 şi a sesizat că s-a rătăcit pe un teren agricol, îndicând ca posibilă locaţie comuna Padina, din Buzău.

Persoana a precizat că se deplasa dinspre Brăila către Padina.

Au fost mobilizaţi atât poliţişti, cât şi echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, ce au demarat activităţile de căutare a persoanei, folosind inclusiv echipamente cu termoviziune.

Poliţiştii au rămas în contact telefonic permanent cu persoana, pentru a le furniza date care să-i conducă în cel mai scurt timp la aceasta. În acelaşi timp, au utilizat rampa cu semnale acustice şi luminoase a autospecialei, pentru a putea fi mai uşor de reperat, având în vedere că se înnoptase şi persoana era dezorientată.

După căutări fără oprire pe o distanţă de aproximativ 20 de kilometri, bărbatul a fost depistat, între comuna Ciocile, judeţul Brăila şi comuna Padina, Buzău, pe un teren agricol extravilan.

Acesta a precizat că nu a suferit vătămări corporale şi nici nu a fost victima vreunei infracţiuni. Bărbatul a transmis poliţiştilor că intenţiona să ajungă la o cunoştinţă din Padina, dar s-a rătăcit, deoarece nu cunoaşte bine teritoriul localităţii.

Buzoianul a fost condus la destinaţie, în siguranţă.

Poliţiştii vă atenţionează:

Nu porniţi la drum pe timp de noapte, mai ales când nu cunoaşteţi traseul pe care urmează să-l parcurgeţi. Întunericul vă îngreunează posibilitatea de a vă ghida după repere. Mai mult, temperaturile scăzute ce se întregistrează pet imp de noapte, în sezonul rece, vă pot pune sănătatea în pericol. Nu vă abateţi de la drumurile publice, zonele populate vă oferă posibilitatea de a vă informa cu privire la ruta pe care vă deplasaţi şi, în caz de nevoie, puteţi solicita sprijin. Drumul cunoscut este drumul cel mai scurt!

Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că telefonul dumneavoastră are acumulatorul încărcat la capacitate maximă!

 

R.F.