Autovehicul „cu alertă”, indisponibilizat de poliţiştii din Buzău. Masina fusese inchiriata din Anglia si vanduta fara drept la Merei
Last Updated on 09/01/2024 by Iulian Gavriluta

masina furataÎn ziua de 5 ianuarie a.c., în urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale de la Inspectoratul de Poliţiei Judeţean Buzău cu privire la autovehicule ce au fost sesizate ca fiind furate, a fost descoperit la imobilul unui bărbat de 60 de ani, din Merei, un astfel de autoturism.

Din investigaţiile efectuate, poliţiştii au stabilit că vehiculul, înmatriculat în Marea Britanie, a fost semnalat ca fiind sustras în luna decembrie 2023, fiind emisă o alertă în acest sens în bazele de date ale Poliţiei Române, ca urmare a colaborării intermediate de Interpol.

Poliţiştii au stabilit că maşina aparţine unei societăţii comerciale ce are ca obiect de activitate închirierea de autovehicule. Autoturismul ar fi fost achiziţionat de fiul bărbatului la care a fost descoperită maşina, în schimbul sumei de 9000 de euro, de pe teritoriul Marii Britanii.

Autovehiculul a fost indisponibilizat şi cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, urmând a fi contactate autorităţile judiciare britanice în vederea clarificării situaţiei juridice a autoturismului.

 

I.G.