Întârziere a pensiilor majorate în luna ianuarie! Anunțul șefului Casei de Pensii, Daniel Baciu
Last Updated on 08/01/2024 by Iulian Gavriluta

distribuire pensiiPeste cinci milioane de seniori din România au fost dezamăgiți după ce pensiile nu le-au fost virate în conturi.

Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a dat însă asigurări în direct la Antena 3 CNN că nu este vorba de vreun blocaj la nivelul Trezoreriei centrale, iar banii vor ajunge la pensionari în cel mai scurt timp.  

”Nu este un blocaj total. Practic, la fiecare sfârșit de an fiscal sunt niște operațiuni financiar bancare care sunt mult mai complicate decât ceea ce se întâmplă de la o lună la alta, în interiorul aceluiași an fiscal.

Aceste operațiuni sunt normale. Dar noi am făcut deschiderea de credite încă de vineri, 20 decembrie, iar astăzi, viramentele deja au fost procesate de către trezoreriile locale și banii sunt în contul companiei naționale Poșta Română”, a declarat Daniel Baciu, ieri, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Calendarul plății pensiilor în ianuarie 2024

Tot ieri, Minsiterul Muncii a anunțat când vor primi românii pensiile majorate pe card.

”Casa Națională de Pensii informează că în luna ianuarie 2024 plata pensiilor la Poștă se face conform convenției încheiate între cele două instituții. Fondurile necesare s-au transmis astăzi către Poșta Română.

Astfel, sumele virate au ajuns în conturile Poștei Române SA pe data de 4 ianuarie 2024.

Iar distribuirea pensiilor pe teren (la domiciliul beneficiarilor) a inceput cu data de 5 ianuarie 2024.

Totodată, menționăm că plata pe card a pensiilor se va face în perioada 11-12 ianuarie.

 

SURSE: CNPP, Antena 1 CNN