INFORMARE METEOROLOGICĂ – Interval de valabilitate: 7 ianuarie, ora

Ninsori si frig News Buzau meteoPotrivit ANM, in intervalul 7 ianuarie, ora 12 – 9 ianuarie, ora 10,aria precipitațiilor va fi în extindere în toate regiunile. Duminică vor fi mai ales ploi, apoi treptat vor predomina ninsorile, iar în Oltenia și Muntenia local se vor acumula 15…30 l/mp. Pe alocuri se va depune polei. Vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 45...50 km/h.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 7 ianuarie, ora 18 – 9 ianuarie, ora 10

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, polei, ninsori moderate cantitativ și viscol

Zone afectate: Moldova, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei

În intervalul menționat, în județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași va ninge moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local de peste 10...15 cm. În cursul nopții de duminică spre luni (7/8 ianuarie) și în prima parte a zilei de luni (8 ianuarie) în jumătatea sudică a Moldovei, în cea estică a Munteniei și în Dobrogea vor fi mai ales ploi ce local vor depune polei, apoi vor predomina ninsorile.

Vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55...70 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă.

Notă: La începutul săptămânii vremea se va răci semnificativ, astfel încât marți vor fi temperaturi maxime preponderent negative, cuprinse în general între -8 și 0 grade, iar în noaptea de marți spre miercuri (9/10 ianuarie) va fi ger în nord, centru și est, cu minime termice de până la -20...-18 grade.

SURSE: ANM, Prefectura Buzau